Advertisement

vehicule rutiere
Home Piaţa auto Analize de piață Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru pasageri au crescut cu 7,7% în semestrul I 2021

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru pasageri au crescut cu 7,7% în semestrul I 2021

În semestrul I 2021, au fost nou înmatriculate un număr de 255.527 de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, în creṣtere cu 7,7% faţă de semestrul I 2020, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit INS, au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile astfel: la „mopede ṣi motociclete” cu 30,0%, la ”autobuze ṣi microbuze” cu 20,4% ṣi la „autoturisme″ cu 7,1%.

În totalul înmatriculărilor noi de autoturisme, ponderea cea mai mare (65,2%) a fost înregistrată de autoturismele care folosesc drept combustibil motorină, iar în funcţie de masa proprie, 50,2% au fost autoturisme cu masa de 1.500 Kg ṣi peste.

Ponderea vehiculelor noi în totalul înmatriculărilor noi de vehicule pentru transportul pasagerilor a fost de 19,9%, în scădere faṭă de semestrul I 2020, când ponderea a fost de 21,8%.

Pe de altă parte, în semestrul I 2021, au fost înmatriculate un număr total de 61.584 vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, în creṣtere cu 23,5% faṭă de semestrul I 2020.

Conform INS, au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile astfel: la „autotractoare” cu 56,2% la „remorci si semiremorci” cu 38,6% ṣi la „autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale)” cu 10,3%.

În total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, 50,2% au fost „autocamioane”. Dintre acestea, 87,6% au fost autocamioane cu sarcina utilă până la 1.499 Kg ṣi 98,7% dintre autocamioane utilizau motorina drept combustibil.

Ponderea vehiculelor noi în total înmatriculări noi de vehicule pentru transportul mărfurilor a fost de 38%, în creṣtere faṭă de aceeaṣi perioadă a anului precedent, când ponderea a fost de 32,7%.

Datele INS mai arată că în regiunea Bucureşti-Ilfov, au fost înregistrate cele mai multe înmatriculări noi de autovehicule în semestrul I 2021, respectiv 20,4% din totalul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere. În această regiune, pentru înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, ponderea a fost de 20,1%, iar pentru vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, ponderea a fost de 21,3%

 

CITEȘTE ȘI:

BAAR: Toţi asiguraţii cu poliţe încheiate la City Insurance vor beneficia, atunci când este cazul, de despăgubiri prin intermediul FGA

13 măsuri pentru localităţile cu incidenţa Covid-19 cuprinsă între 3 şi 6 la mie

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

socializare
Analize de piață

Ce marcă auto deține monopolul rețelelor sociale?

Din martie 2023 până în 2024, opt mărci de automobile s-au aflat...

Înmatriculările noi de vehicule rutiere
Analize de piață

INS: Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor s-au majorat cu 4,5%

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 4,5%...

hibridele
Analize de piață

Europenii preferă hibridele pe măsură ce vânzările de vehicule electrice pierd din avânt

Hibridele (HEV) au captat atenția europenilor în primele trei luni ale anului...

China
Analize de piață

UE ar trebui să impună de tarife de până la 50% pentru a împiedica importul vehiculelor electrice din China. Raport

Pe măsură ce ancheta antisubvenție împotriva producătorilor chinezi de vehicule electrice (EV)...