Infrastructura din Dobrogea va beneficia de investiții în valoare de 139 milioane de euro

Infrastructura din Dobrogea va beneficia de investiții în valoare de 139 milioane de euro, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), acestea fiind destinate Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi Portului Constanţa, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.Dobrogea

„Şase noi contracte de investiţii cu finanţare prin POIM. 139 de milioane vor fi folosite pentru proiecte menite să dezvolte infrastructura din Dobrogea. Unul dintre aceste contracte presupune investiţii de 45,89 milioane de euro pentru creşterea capacităţii operaţionale şi fizice a Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa. Astfel va fi modernizat actualul terminal de pasageri şi va fi implementat conceptul de nod de tranzit în cadrul aeroportului, pentru facilitarea legăturilor între zboruri cu diverse destinaţii”, a precizat ministrul Transporturilor.

Alte două contracte în valoare totală de 4 milioane de euro vor contribui la decongestionarea traficului rutier greu în Portul Constanţa. Banii vor fi folosiţi pentru construirea unui drum de acces cu o lungime de 2,23 km şi a două parcări, cu o suprafaţă cumulată de peste 21.000 de metri pătraţi, în zona cheului fluvio-maritim şi în zona de Sud a Portului Constanţa.

Şi pentru dezvoltarea operatorilor privaţi din Portul Constanţa au fost semnate trei contracte de finanţare prin POIM: 53,68 milioane de euro sunt alocaţi pentru construcţia unui Terminal Multimodal cu platformă portuară; 8,19 milioane de euro vor fi folosite pentru dezvoltarea unor facilităţi de operare a containerelor şi a mărfurilor; 26,58 milioane de euro vor finanţa construcţia unui terminal de produse petroliere.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, fondurile provin din alocarea suplimentară de 450 de milioane de euro pe care Ministerul Transporturilor a solicitat-o pentru POIM după atragerea întregii alocări din cadrul acestui program european.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Câştigători desemnați pentru construcţia a şase pasaje denivelate pe drumurile naţionale

FORD RANGER RAPTOR. Demonstrație de forță

 

 

Adaugati comentariu