Răzvan Popescu, BDT Rent A Car: Închirierea unui parc auto reprezintă un cost fix pentru companii

Pentru a minimaliza riscul achziţionării unei flote care nu corespunde profilului afacerii dvs, BDT Rent A Car vine cu o soluţie mai mult decât interesantă: închiririerea unui flote pe termen scurt şi mediu.

Închirierile de autoturisme pe termen scurt şi mediu reprezintă un proces transparent şi echilibrat utilizat din în ce în mai des şi în cazul flotelor de autovehicule. Răzvan Popescu, Executive Manager BDT Rent A Car, ne explică noul fenomen care câştigă teren într-o ecomonie tulbure, cu multe semne de întrebare.

AEx Flote: Ce înseamnă termenul “flotă”?

Răzvan Popescu: În viziunea BDT Rent A Car noţiunea de flota înseamnă mai mult de cinci autovehicule închiriate în aceaşi perioadă de timp de către o entitate juridică, indiferent de mix-ul de modele sau valoarea contractului.

 

AEx Flote: Ce presupune serviciul închirieri flote?

Răzvan Popescu: Închirierea unei flote presupune cedarea dreptului de folosinţă/utilizare a unui parc auto pe o perioadă detereminată de timp .

 

bdtAEx Flote: Care sunt avantajele de a închiria o flotă pe termen scurt şi mediu?

Răzvan Popescu.: Principalele avantaje sunt promptitudinea, flexibilitatea şi predictibilitatea costurilor. Răspundem prompt la orice solicitare, iar utilizarea autovehiculelor poate începe chiar din ziua semnării contractului. Serviciile noastre sunt flexibile în functie de nevoi şi buget, clientul având posibilitatea de a opta pentru maşini din clase variate, cu diferite vârste, precum şi pentru pachete de servicii care pot include de la maşini de schimb, livrări şi preluări în diverse locaţii din România, până la şoferi pentru respectivul parc. Închirierea unui parc auto reprezintă un cost fix, transparent, fără riscul de a suporta costuri suplimentare ascunse sau neprevăzute.

 

AEx Flote: Care sunt maşinile cu cea mai mare căutare?

Răzvan Popescu: Cele mai căutate sunt maşinile din segmentele B şi C – Ford Fiesta datorită costurilor reduse şi Ford Focus datorită volumului mare oferit şi a raportului excelent calitate – preţ.

 

AEx Flote: Se poate prelungi un astfel de contract? Dacă da, care este perioada minimă şi în ce condiţii?

Răzvan Popescu: Da, se poate. De multe ori clienţii noştrii, obligati de întârzierea livrării flotelor contractate, au fost nevoiţi să-şi prelungească contractele. Există şi cazuri în care contractele sunt prelungite din lună în lună, deaorece clienţii aşteaptă o stabilizare a veniturilor şi un plan de business cu riscuri cât mai mici.

 

AEx Flote: Ce servicii implică închirierea unei flote?

Răzvan Popescu.: În funcţie de opţiunile clientului putem oferi asigurări cu sau fără franşiză, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, maşini la schimb în cazul avariilor sau defecţiunilor ce apar uneori, asigurări suplimentare, taxe de drum, livrare şi ridicare de la locaţia clientului.

 

AEx Flote: Cum s-a schimbat comportamentul clientului în perioada de criză?

Răzvan Popescu: În perioada de criză clienţii au început să fie mult mai atenţi în ceea ce priveşte costurile auxiliare achiziţiei unui parc auto, să profite de orice oportunitate apărută chiar dacă asta implică închirierea pentru câteva luni a unui parc auto. Avem şi clienţi care datorită sezonalităţii propriei afaceri preferă să închirieze o flotă în perioada de vârf, decât să achiziţioneze maşini ce rămân puţin utilizate în perioadele cu activitate redusă.

 

AEx Flote: Pentru anul 2013 câte astfel de contracte a încheiat BDT Rent A Car?

Răzvan Popescu: Aproximativ 50 de contracte, cu o durată de la o lună până la 6 luni, cu flote între 12 şi 60 de autovehicule. In anii de boom au fost şi flote care au depăşit 100 de autovehicule.

 

AEx Flote: Care este situaţia în primele luni ale lui 2014 şi care sunt aşteptările pentru acest an?

Răzvan Popescu: Începutul lui 2014 ne dă motive să fim optimişti, atât datorită volumului mai mare contractat, dar mai ales datorită numarului în creştere de solicitări pentru perioadele următoare.

 

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, luna aprilie 2014)

Adaugati comentariu