Începe proiectarea Drumului Ford, care va conecta uzina cu Drumul Expres Craiova – Pitești

Directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, a semnat Ordinul de începe a lucrărilor de proiectare destinate Drumului Ford, după cum este cunoscută șoseaua, în lungime de aproximativ 10 km, care va face legătură între DN 6 (zona uzinei Ford Otosan) și Drumul Expres Craiova - Pitești (DEx 12).Drumului Ford

Potrivit DRPD Craiova, în prima etapă, care va dura 3 luni, Asocierea HVID Consulting – Grafic Tends trebuie să elaboreze Studiul de Fezabilitate, să stabilească varianta finală de traseu a Drumului Ford și să obțină avizele și acordurile pentru traseul ales.

Etapa 2, care are o durată de 2 luni, prevede elaborarea Proiectului Tehnic, iar etapa 3, care se va desfășura după licitația de execuție a lucrărilor, este destinată asigurării de asistență tehnică pe perioada construcției, care trebuie realizată în 24 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 1,23 milioane de lei fără TVA.

Prima licitație pentru proiectarea Drmului Ford a fost lansată în luna august 2021, dar CNAIR a anulat procedura în februarie 2022, considerând că ofertele nu au fost conforme. A doua licitație a fost lansată în luna iunie 2022, dar a fost din nou anulată, oferta companiei Irimat fiind considerată inacceptabilă.

De-abia după a treia licitație, contractul a fost atribuit Asocierii HVID Consulting – Grafic Tends.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Tarifele pentru cursurile de conducere au crescut cu 4,8% în UE. În România, avansul a depășit 5%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi a motociclete, în creștere cu 17,5% în primele 2 luni

 

 

 

Adaugati comentariu