Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi a motociclete, în creștere cu 17,5% în primele 2 luni

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 17,5% după primele două luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2022, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).Cifra de afaceri

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2023, ca serie brută, au fost consemnate majorări în: comerţul cu autovehicule (+28,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+13,7%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,3%). În schimb, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 15,1%.

În primele două luni din 2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 12,8%.

Potrivit INS, în februarie 2023 comparativ cu ianuarie 2023, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut ca serie brută (+6,4%), dar a rămas la acelaşi nivel ca serie ajustată.

În februarie 2023 comparativ cu februarie 2022, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a crescut cu 14,7%, datorită activităţilor derulate în comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi în activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+12,6%). Pe de altă parte, comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 1,1%, iar comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a rămas la acelaşi nivel.

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din acelaşi domeniu, ca serie ajustată, s-a majorat cu 11,1%, faţă de luna februarie 2022.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Alianța Globală Element-Arval are un nou partener în regiunea Balcanilor și se extinde astfel în 55 de țări

Începe proiectarea primelor 2 drumuri radiale din regiunea București – Ilfov

 

 

 

Adaugati comentariu