autostrada
Home Infrastructură Încep lucrările pe două secțiuni din autostrăzile A3 (Mihăieşti – Zimbor) și A0 (Bragadiru – A1)

Încep lucrările pe două secțiuni din autostrăzile A3 (Mihăieşti – Zimbor) și A0 (Bragadiru – A1)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis autorizaţiile de construire pentru Lotul 3 (între DN 6 – Bragadiru şi A1) de pe Autostrada de Centură A0 Sud şi pentru tronsonul Mihăieşti – Zimbor, parte din Autostrada Transilvania A3, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Două dintr-o lovitură. Astăzi am emis autorizaţii de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureştiului şi inima Ardealului. În primul rând, avem autorizaţie de construire ”proaspătă”, dată pentru lotul 3 (între DN 6 – Bragadiru şi A1) din autostrada de centură a Bucureştiului, semi-inelul sudic. Compania elenă care lucrează aici a făcut deja activităţi de pregătire a terenului (marcarea şantierului, drumuri de acces, arheologie, defrişare, deminare). Voi urmări îndeaproape lucrările şi voi face tot ce-mi stă în putere ca proiectul să rămână în grafic. Nu mai accept întârzieri cum s-a întâmplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic”, a afirmat Cătălin Drulă.

Pentru Lotul 3 (18 km), contractul, cu o valoare de 830 milioane lei, a fost semnat cu Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading.

Autostrada de centura

Traseul ia direcția nord-vest după nodul rutier cu DN 6. Autostrada trece la sud-vest de localitățile Clinceni și Domnesti. La kilometrul 93 autostrada traversează CF 900 Bucuresti-Craiova, iar in continuare traseul are directia nord, traversează râul Sabar, la vest de Darvari și canalul de aducțiune Arges, după care, la vest de Ciorogârla, traseul autostrăzii traversează pădurea Berceni, intersectează DJ 601, traversează pârâul Ciorogârla și DJ 602 și se terminî imediat până în intersecția cu Autostrada București – Pitești.Tronsonul va cuprinde nouă pasaje şi patru poduri, un nod rutier la intersecţia cu A1, o parcare de scurtă durată şi un spaţiu de servicii – ambele în oglindă.

Tronsonul va cuprinde 9 pasaje şi 4 poduri, un nod rutier la intersecţia cu A1, o parcare de scurtă durată şi un spaţiu de servicii – ambele în oglindă.

„Conform contractului, lotul 3 va fi finalizat în 2023 – an în care, de altfel, vreau să deschidem circulaţia pe întreaga secţiune de sud a Autostrăzii A0”, a adăugat ministrul Transporturilor.

A doua autorizaţie de construire a fost emisă pentru Autostrada Transilvania A3, tronsonul dintre Mihăieşti şi Zimbor, primul din judeţul Sălaj.

Pe cei 13 km ai secţiunii din Autostrada Transilvania A3 se vor construi: un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totală), 21 de podeţe şi o parcare de scurtă durată (de-o parte şi de alta a drumului).

A3

„Acest lot a fost licitat ”la pachet” cu unul învecinat, aflat deja în execuţie: Nădăşelu – Mihăieşti, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulţumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei), vrem să terminăm lucrările până în 2023”, a precizat Cătălin Drulă.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor, în lungime de aproximativ 30 km în total, a fost câștigat de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj, cu prețul de 1,4 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este 60 de luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Poliția de Frontieră este pregătită să verifice certificatele digitale Covid

Fondurile europene pentru infrastructura de transport, în creștere cu 35% față de 2020

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...