Poliția de Frontieră este pregătită să verifice certificatele digitale Covid

Începând cu data de 1 iulie 2021, Poliția de Frontieră asigură verificarea autenticității și valabilității datelor din certificatele digitale privind vaccinarea, testarea sau vindecarea.
certificatele digitale

Pentru verificarea, la intrarea în țară, a codurilor QR de pe certificatele digitale, Serviciul de Telecomunicații Speciale a distribuit către Poliția de Frontieră 271 de scannere mobile și 271 de telefoane mobile smart, echipamente care au instalată aplicația „CoronaScan”.

Certificatul poate fi prezentat, la intrarea în România sau în oricare alt stat membru al Uniunii Europene, atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie.

Poliția de Frontieră reamintește că certificatul digital nu este un document obligatoriu la trecerea frontierei, însă cu ajutorul lui, persoanele care s-au vaccinat anti Covid-19, cele care s-au recuperat după această afecțiune sau cele ce dețin un rezultat negativ la testarea Covid-19 pot dovedi situația lor epidemiologică, într-o modalitate operativă.

În conformitate cu prevederile legale, nu se vor reține nici un fel de date sau informații din certificatul verificat prin intermediul sistemului informatic al Poliției de Frontieră sau prin aplicația mobilă de verificare ’’CoronaScan’’ (aplicație destinată verificării certificatelor prin scanarea codului QR de pe acestea).

 

CITEȘTE ȘI:

Fondurile europene pentru infrastructura de transport, în creștere cu 35% față de 2020

Nissan Qashqai. Mister popularitate

 

 

Adaugati comentariu