Încep lucrările la prima secțiune de autostradă montană, Tigveni – Curtea de Argeș. Cine este constructorul

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis autorizația de construire pentru primele lucrări la o autostradă montană, ce vor avea loc pe Secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș, parte din Autostrada Sibiu - Pitești. Proiectul prevede și realizarea unui tunel cu o lungime de 1,3 km.Porr Construct

”În luna ianuarie, anunțam o serie de premiere în infrastructura rutieră pe care le vom atinge în acest an, printre acestea fiind și începerea primei lucrări de autostradă în zonă montană”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș va fi realizată de compania austriacă Porr Construct.

Tronsonul are o lungime de circa 10 km, iar pe această secțiune vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momâia, cu o lungime de 1,3 km.

Tigveni - Curtea de Argeș

Autostrada Sibiu – Pitești, cu o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni și se estimează că va fi operațională în 2026.

În decembrie 2022, a fost deschisă circulația pe primii 13 km, adică pe Secțiunea 1 Sibiu – Boița, tronson realizat tot de Porr Construct.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

China va avea o pondere de 50% în piața globală de vehicule electrice până în 2026

Cinci oferte pentru Tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş

 

 

Adaugati comentariu