Încep lucrări de reparaţii pe tronsonul Drajna – Lehliu de pe Autostrada Soarelui

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va demara în perioada următoare lucrări de reabilitare a tronsonului Drajna - Lehliu de pe Autostrada A2 şi estimează că traficul în perioada estivală nu va fi afectat.Craiova-Târgu Jiu

Considerând că reabilitarea acestui tronson este foarte necesară, dar că procesul de licitare ar putea dura până la 120 de zile, reprezentanţii CNADNR spun că au fost alocate fonduri pentru DRDP Constanţa, pentru ca aceasta să înceapă procedura de licitare a proiectului cât mai curând.

catalin-homor-cnadnr-floteautoCu scuzele de rigoare, cerem înţelegere din partea participanţilor la trafic, însă drumul necesită o intervenţie cât mai rapidă. Ne aşteptăm, conform estimărilor noastre, ca traficul în perioada estivală să nu fie afectat, dar în momentul în care vom fi gata să lucrăm, împreună cu Poliţia Rutieră vom încerca să găsim soluţia cea mai bună astfel încât traficul rutier să fie cât mai puţin afectat”, a declarat directorul general CNADNR, Cătălin Homor.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri precizează că a fost realizată o expertiză tehnică care oferă soluţia de reabilitare şi, în perioada următoare, se va organiza o licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv. Lucrările vor fi efectuate pe o lungime de 40 de kilometri.

Tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat în folosinţă în anul 2007, durata de viaţă a lucrărilor existente fiind de 6 ani.

Costul lucrărilor se ridică la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrări necesare conform expertizei care constau în frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm şi realizarea straturilor de legătură şi a celui de uzură.

Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucureşti – Constanţa, şi calea II Constanţa – Bucureşti sunt prevăzute lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente.

Adaugati comentariu