Începe construcţia parcărilor pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a încheiat contractul pentru execuţia parcărilor şi a spaţiilor de servicii pe tronsonul de autostradă Bucureşti - Ploiesti. Durata contractului este de 6 luni, din care din care 2 luni, perioada de proiectare şi 4 luni, cea de execuţie.
A7 Ploieşti-Buzău

Contractul a fost atribuit, prin licitaţie deschisă, Asocierii S.C. Good Prod SRL – S.C. Axia SRL – Transproiect 2001 SRL, având valoare totală de 35 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea proiectului este asigurată din Bugetul de Stat.

Obiectivul specific al contractului este proiectarea, execuţia şi remedierea oricăror defecţiuni în perioada de garanţie a următoarelor parcări şi spaţii de servicii din cadrul acestei autostrăzi:

Parcări de Scurtă Durată (stânga şi dreapta):

  • km 28+400;
  • km 42+600;
  • km 50+400.

Spaţii pentru Servicii tip S1 (stânga şi dreapta):

  • km 57+000

Spaţii pentru Servicii tip S3:

  • km 17+000 dreapta;
  • km 20+100 stânga.
autostrada-A3-floteauto
Autostrada Bucureşti-Ploieşti (km 49). Foto: Răzvan Socol

Serviciile tip S1 presupun staţii de alimentare cu carburanţi, snack-bar, grup sanitar, parcare auto, spaţii de odihnă, spaţii de protecţie şi amenajări peisagistice, spaţiu comercial.

Serviciile tip S3 presupun clădire socială, spaţii comerciale, staţii de alimentare cu carburanţi, autoservice, motel, parcare auto.

Durata contractului este de 6 de luni din care din care 2 luni perioada de proiectare şi 4 luni, cea de execuţie.

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 48 luni.

Autostrada Bucureşti-Braşov face legătura între municipiul Bucureşti, respectiv partea de Nord-Est a ţării şi municipiul Braşov, facilitând accesul către centrul şi vestul ţării, a traficului intern şi internaţional de marfă şi călători. De asemenea, autostrada va asigura un acces direct, comod şi rapid la staţiunile turistice de pe Valea Prahovei pe tot parcursul anului.

 

 

Adaugati comentariu