În plin sezon turistic, şoferii sunt sfătuiţi să evite … zona Castelului Bran

Deşi lucrările de reabilitare a DN 73 au fost finalizate, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov recomandă şoferilor să evite zona Castelului Bran, unde există în continuare restricţii de circulaţie.
bran

DRDP Braşov a ridicat, la sfârşitul săptămânii trecute, toate restricţiile de circulaţie din zona centrului staţiunii Bran, după ce antreprenorul care se ocupă de reabilitarea DN 73 a finalizat pentru moment lucrările la podeţul care a fost complet reconstruit, iar amenajarea albiei pârâului Turcu nu mai necesită închiderea circulaţiei pe o bandă de mers.

„Ţinem să precizăm, însă, că în zonă continuă lucrările efectuate de Compania Apa Braşov care necesită în continuare restricţii, iar traficul este dirijat de semafoare. Tocmai din acest motiv în zona Castelului Bran pot apărea în continuare blocaje în trafic şi se pot forma coloane de maşini, drept pentru care îi rugăm pe participanţii la trafic să evite pe cât posibil zona”, precizează reprezentanţii DRPD Braşov.

Lucrările de reabilitare a DN 73 în zona centrală din Bran au durat aproximativ trei luni.

DN 73, parte a drumul european E 574, are o lungime de 103 km. Trece, de la nord la sud, prin Braşov, Cristian, Râşnov, Bran, Rucăr, Câmpulung şi Piteşti. Fiind un drum turistic extrem de important, acesta este traversat în weekenduri de peste 15.000 de maşini pe zi, mai ales pe traseul Braşov – Cristian – Râşnov – Bran – Moieciu – Fundata.

Licitaţia pentru contractul în valoare de 275,86 milioane lei a fost câştigată în 2011 de Asocierea Azvi – Straco Grup – Piomar Development – Tractebel, lucrările de modernizare fiind împărţite pe două tronsoane: Piteşti – Câmpulung, km 13,8 – km 42,85 şi Câmpulung – Braşov, km 54,05 – km 128,25.

Pentru primul tronson, reabilitarea propriu-zisă a început de abia în 2014, iar pentru cel de-al doilea tronson, în 2017, ca urmare a unor probleme cauzate de întârzierea emiterii Certificatului de Mediu şi a Hotărârii de Guvern privind expropierile.

CNAIR promite că, în 2020, drumul va fi complet reabilitat.

 

CITEȘTE ȘI:

Cele 4 modificări la Legea RCA. Ne pregătim de scumpiri?

Încep lucrările la Autostrada de Centură Bucureşti – A0

Kurzarbeit – colacul de salvare al economiei româneşti?

 

Adaugati comentariu