Advertisement

Masca de protecție
Home Administrare flote Juridic În Catalonia, masca de protecție devine obligatorie și în public. Amenda este de 100 euro

În Catalonia, masca de protecție devine obligatorie și în public. Amenda este de 100 euro

În regiunea de nord-est a Spaniei, Catalonia, obligativitatea purtării măștilor de protecție în public a intrat în vigoare joi, 9 iulie, cei care încalcă regulamentul fiind sancționați cu amenzi de 100 euro.

Măsura a fost a fost adoptată după ce peste 200.000 de persoane din zona Segria au fost puse în carantină în urma declașării unui nou focar de coronavirus.

Catalonia a înregistrat cea mai mare creștere a cazurilor noi confirmate din Spania, după ridicarea restricțiilor la mijlocul lunii iunie.

Măștile sunt obligatorii în toată Spania doar în spații interioare comune și în aer liber atunci când nu se poate menține distanța fizică de 1,5 metri, dar Catalunia este prima regiune care obligă la purtarea măștilor în toate situațiile pentru persoanele de peste șase ani.

La scurt timp, orașul basc Ordizia a impus o reglementare similară, după ce și acolo a fost descoperit un focar cu aproape 50 de cazuri.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări europene, cu aproape 270.000 de persoane contaminate și peste 28.000 de decese.

Obligativitatea purtării măștilor de protecție în public a fost introdusă până acum și în alte țări, precum Venezuela, Vietnam, Bosnia și Herțegovina, Emiratele Arabe Unite, Cuba, Ecuador, Austria, Maroc, Turcia, El Salvador, Camerun, Angola, Benin, Burkina Faso, Guinea Ecuatorială, Etiopia, Gabon, Guinea, Kenya, Liberia, Rwanda, Sierra Leone, Zambia, Israel, Argentina, Luxemburg, Jamaica, Bahrein, Qatar, Honduras, Uganda, Franța, Liban și Pakistan.

Cea mai mare sancțiune pentru nepurtarea măștii de protecție în public se aplică în Qatar, pînă la 3 ani de închisoare și o amendă de aproximativ 55.000 de dolari.

CITEȘTE ȘI:

Măsurile care trebuie respectate în călătoria cu maşina personală şi cu autocarul ori microbuzul

Cum va fi înăsprită Legea transportului ecologic

A patra sancțiune la Euroins în mai puțin de 1 an. Care este motivul

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...

încărcare
Juridic

Noile obiective obligatorii pentru instalarea punctelor de încărcare

Utilizatorii mașinilor de companie și șoferii utilitarelor ușoare ar trebui să își...