Advertisement

Rata de incidenţă
Home Administrare flote Juridic În Bucureşti, rata infectărilor a ajuns marți la 6,22. Premierul nu vrea carantinare totală

În Bucureşti, rata infectărilor a ajuns marți la 6,22. Premierul nu vrea carantinare totală

Marţi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în Bucureşti, rata infectărilor a ajuns la 6,22, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 695 de cazuri noi de Covid-19. Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este o opțiune carantinarea totală a Capitalei.

Potrivit sursei citate, la nivel național, 6.149 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 174 de decese. La ATI sunt internaţi 1.367 de pacienţi, numărul lor fiind în creştere. Până astăzi, 22.442 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 1.229 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În alte 4 judeţe, numărul cazurilor noi este peste 300: Cluj – 397, Timiş – 371, Braşov – 319, Ilfov – 301.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a trecut de 6 şi în Timiş. În Ilfov, acest coeficient este peste 7, în Cluj a trecut de 5, în Braşov şi Hunedoara este peste 4, iar în Alba. Constanţa, Giurgiu, Sălaj este peste 3.

Premierul Florin Cîţu a declarat că va fi o întâlnire marţi la Ministerul Sănătăţii privind posibile măsuri şi restricţii care ar putea fi luate în Bucureşti, însă, din punctul său de vedere, carantinarea totală a Capitalei nu reprezintă o opţiune.

„Trebuie să vorbim cu alţi specialişti şi în domeniul economic, ca să vedem care sunt implicaţiile şi când vom lua decizia, o vom anunţa. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm la toate informaţiile pe care le avem. Nu este o opţiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment avem informaţii la Ministerul Sănătăţii. La Ministerul Sănătăţii vom avea astăzi iarăşi o şedinţă la ora 13.00. După ce discutăm la Ministerul Sănătăţii, ne uităm şi la celelalte informaţii cu implicaţii pentru toţi cetăţenii Bucureştiului, nu doar pe partea de sănătate. Am luată măsuri până acum, avem măsuri care dacă ar fi fost respectate nu am fi ajuns aici. Eu le cer să respecte regulile în vigoare. Am putea singuri să oprim pandemia, dacă respectăm regulile în vigoare”, a afirmat marţi Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a adăugat că şcolile nu se vor închide, la fel cum nici în Timişoara nu au fost închise.

„Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Ştiţi foarte bine că nici la Timişoara şcolile nu s-au închis. Deci, şcolile nu se închid în acest moment. Haideţi să luăm lucrurile pe rând”, a adăugat premierul.

 

CITEȘTE ȘI:

ATP pregătește lansarea primului autobuz electric produs la Baia Mare

O nouă lovitură pentru industria auto. Unul dintre producătorii mondiali de semiconductori a oprit producția

Amenzile pentru fraudele din stațiile de taxare de pe autostrăzi, majorate de 8 ori în Franța

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

permisele de conducere
Juridic

Șoferii sunt anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisele de conducere

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculari a lansat, în luna iulie...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...