Iată cine va produce cele 100.000 de van-uri electrice pentru Amazon!

Amazon a comandat 100.000 de van-uri electrice, pentru a-și atinge targetul: până în 2040, întreaga flotă a gigantei companii de comerț online va fi complet electrificată!
Van Amazon Rivian

Toți specialiștii se lamentează: creșterea constantă a temperaturii pe glob este pusă în principal pe seama motoarelor cu aprindere ale autovehiculelor. Astfel, după calculele acestora, pentru a limita media temperaturilor la un plus de 2°C față de temperatura actuală, până în 2050 ar trebui ca toate autovehiculele să devină electrice. Dacă vrem să scădem limita la 1,5°C, ar trebui ca EV-urile să ia complet locul mașinilor convenționale în 2040.

Van Amazon Rivian_1

Amazon s-a angajat să respecte acest termen, așa că începe în forță, cu o comandă colosală, de 100 de mii de utilitare! Producătorul care va popula flota companiei Amazon va fi Rivian, un start-up american în care Amazon deja a investit 700 milioane USD. Deci nicio surpriză. Comanda este fermă, însă utilitarele vor fi livrate în timp, după un grafic prestabilit, începând cu 2021.

 

”Sunt incredibil de fericit să vă anunț că tocmai am inițiat o comandă fermă de 100.000 van-uri pentru livrări, a spus CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. (…) Dacă ne permitem să facem asta… atunci trebuie s-o facem!”

Planul global al companiei Amazon este ca 80% din energia consumată să provină din surse regenerabile până în 2024 și 100% până în 2030, iar în paralel, compania va investi 100 milioane dolari în împăduriri.

Iată tot ce știm despre viitorul pick-up Tesla!

via Thedriven

surse foto: Amazon

 

Adaugati comentariu