Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Hyundai vrea să breveteze sistemul de baterii cu stare solidă

Hyundai vrea să breveteze sistemul de baterii cu stare solidă

Hyundai vrea să patenteze versiunea sa a unui sistem de baterii cu stare solidă în SUA. Producătorul coreean de automobile cooperează cu compania americană Factorial Energy pentru dezvoltarea acestuia.

Brevetul depus de Hyundai pentru un „sistem de baterii cu stare solidă prevăzută cu dispozitiv de presurizare” descrie un sistem de baterii cu stare solidă în care presiunea din fiecare celulă rămâne constantă, indiferent de ratele de încărcare și descărcare. Lucru care se realizează cu ajutorul unui lichid. În schimb, electrolitul este solid.

Sistemul este realizat în parteneriat cu Factorial Energy. O companie cunoscută pentru dezvoltarea bateriilor cu stare solidă. De altfel, aceasta a semnat deja un acord de dezvoltare cu Hyundai-Kia în 2021, dar și cu Mercedes-Benz și Stellantis.

În aprilie 2021, compania americană a anunțat pentru prima dată o celulă de 40 Ah cu electrolit solid. Una care poate crește raza de acțiune a vehiculelor electrice cu 20 până la 50%. Primele rezultate ale testelor au fost publicate în iulie 2021. Potrivit acestora, a fost atinsă o rată de reținere a capacității de 97,3% pentru o celulă de 40 Ah la 25 de grade Celsius după 675 de cicluri. Compania nu a furnizat date mai recente.

Factorial, partenerul Hyundai, vorbește despre o tehnologie revoluționară

Într-un comunicat de presă din primăvara anului 2023, Factorial a descris tehnologia sa, cunoscută sub numele de „FEST” (Factorial Electrolyte System Technology), drept „revoluționară”. Și a argumentat cu faptul că „oferă o autonomie mai mare per încărcare și o siguranță sporită la un cost comparabil cu bateriile convenționale litiu-ion”. În plus, ea permite utilizarea instalațiilor existente de producție de baterii litiu-ion pentru producția sa.

Mai mult, în octombrie 2023, Factorial a deschis o unitate de dezvoltare și producție în Methuen, o suburbie din Boston, Massachusetts. Fondurile pentru construcție au provenit, printre altele, dintr-o rundă de finanțare de 200 de milioane USD. Încheiată la începutul anului 2022, aceasta a fost condusă de Stellantis și Mercedes-Benz. Noua centrală va oferi spațiu pentru asamblarea bateriilor cu o capacitate anuală de până la 200 MWh.

Recent, Factorial Energy a predat pentru testare eșantioane A din celulele sale cu litiu-metal de 100 Ah producătorilor mondiali de echipamente. Deși compania nu a dezvăluit niciun nume, cei trei producători menționați mai sus s-au numărat fără îndoială printre aceștia.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...