Hyundai Santa Cruz, pe piață până în 2018

Nu e oficial, dar reiese clar din declarațiile mai-marilor Hyundai: pick-up-ul Santa Cruz va ieși pe piață în maximum 3 ani.
Hyundai Santa Cruz

Dave Zuchowski, președinte și CEO al Hyundai Motor America, le-a declarat jurnaliștilor americani că lucrează intens la primul pick-up lifestyle din istoria mărcii. Viitorul model va împrumuta platforma tehnică a SUV-ului Tucson și se află foarte aproape de varianta finală. Aceasta va fi prezentată fie la următoarea ediție a Salonului Auto de la Los Angeles, fie la a celui de la Detroit, urmând să intre în producție fie în 2017, fie în 2018.

Hyundai Santa Cruz

”Am luat deja decizia, dar n-am făcut-o publică încă”, spune CEO-ul Hyundai.

Paleta de motoare va include atât propulsoare pe benzină, cât și diesel, foarte probabil în 4 cilindri. Cadența ar putea fi apropiată de 50.000 de unități pe an, conform surselor din interne, dar poate fi extinsă și până la 70.000 de unități, în cazul cererii crescute. Așteptările sunt mari, în special pe piața de peste ocean, unde 60% dintre mașinile vândute sunt truck-uri sau SUV-uri. Actualmente, Hyundai vinde peste ocean în acest segment, numai 25% din producție, deci mult sub potențialul pieței.

Hyundai Santa CruzSursa: MotorTrend

Adaugati comentariu