Hyundai Prophecy va fi viitorul Ioniq

Cel mai carismatic concept al începutului de an a primit verde pentru producția de serie. Date fiind gabaritul, proporțiile și propulsia electrificată, este probabil că Hyundai Prophecy va fi viitorul Ioniq!
Hyundai Prophecy floteauto

”Jucăria” asta arată într-un mare fel! Pare un Porsche 911 cu 4 uși și arată mai dinamic decât Panamera și Taycan. Din lateral, pare un Mercedes-Benz CLS din prima generație stilizat la extrem. Firește, asta pentru că avem în față concept-car-ul și nu viitoarea versiune de serie. Cel mai izbitor aspect al mașinii este designul posterior, cu plafonul curbat până la baza capacului portbagajului într-o formă perfect rotunjită, fără muchii, aidoma liniei plafonului.

Hyundai Prophecy floteauto

Citește testul comparativ Elantra vs Megane Sedan!

Foarte probabil, versiunea de producție va fi ”potolită” de normele de siguranță, care impun anumite dimensiuni și forme pentru blocurile optice, pentru suprafața vitrată și pentru caroserie, însă o bună parte a liniilor se va păstra.

 

Hyundai Prophecy floteauto

”Va exista o versiune de producție pentru Prophecy, după ce vom scoate pe piață conceptul 45”, a declarat șeful departamentului de design al Hyundai, SangYup Lee.

Hyundai Concept 45 floteauto

Deci coreenii vor aduce la viață nu numai șarmantul coupe cu 4 uși, ci și hatch-ul ușor înălțat, prezentat în premieră la Salonul de la Frankfurt din 2019. Conceptul 45 este un tribut adus lui Pony Coupe din 1974, un model desenat de ItalDesign, care a rămas la stadiul de prototip. Numele ”sec” face referire la vârsta pe care o împlinește Hyundai în 2020 – 45 de ani de existență.

Hyundai Concept 45 floteauto

Este un crossover-hatch care va avea la bază noua platformă Electric-Global Modular Platform, dar nu vă așteptați să păstreze arhitectura cu două portiere, ci mai realist ar fi să-l înlocuiască pe Kona EV și să primească 4 uși. Este ”brăzdat” de muchii trasate la 45 de grade, care e posibil să se păstreze și la versiunea de serie.

Hyundai Concept 45 floteauto

O variantă cu două uși mari și sistem inteligent de deschidere, cu două balamale, aidoma celui de pe Renault Avantime ar fi fost o opțiune mult mai elegantă, dar fotografiile spion realizate de colegii de la autoblog cu mașina aflată în teste indică o formă de crossover-hatch convențional, cu 4 portiere.

 

 

 

Adaugati comentariu