Advertisement

mall
Home Administrare flote Juridic Hotărârea privind accesul în mall-uri, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea privind accesul în mall-uri, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea aprobată luni de Guvern referitoare la accesul în mall-uri și la unele excepții privind prezentarea Certificatului verde a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ modifică şi completează anexele nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Una dintre prevederi se referă la accesul în centrele comerciale în cazul persoanelor care se deplasează pentru vaccinare, acestea putând să intre fără prezentarea certificatului verde.

„La mall-uri, la intrare, la centrele comerciale, este obligatorie verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală, se va permite accesul prin excepţie în centrele şi parcurile comerciale al persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi ieşire din mall”, a explicat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

El a adăugat că aceeaşi excepţie se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spaţii de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru paşapoarte. „Acolo se poate intra cu test valabil şi cu dovada programării la centrul de paşapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului”, a spus Arafat.

Guvernul a mai decis că accesul la cazare în hoteluri, pensiuni şi alte structuri de primire turistice se va face doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Totodată, pensionarii nevaccinaţi nu vor avea restricţii în a-şi ridica pensia fizic, aceeaşi excepţie privind accesul în instituţiile publice fiind aplicată şi în cazul persoanelor nevaccinate care au de luat alocaţii pentru copii.

Şi pe partea de justiţie sunt prevăzute excepţii, astfel încât „actul de justiţie şi de ordine publică să poată să continue normal”.

Totodată, activitatea cu prezenţă fizică în unităţile particulare de învăţământ se suspendă pentru preşcolari şi elevi, în perioada 26 octombrie – 5 noiembrie.

CITEȘTE ȘI:

Poşta Română permite accesul în unități fără a solicita Certificatul verde

Mai mult de jumătate dintre șoferi sunt îngrijorați că autovehiculul lor este mai puțin fiabil în urma carantinei la nivel național

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...

ghişeu
Juridic

MAI: Între 1 şi 6 mai, nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că în perioada 1- 6 mai 2024,...