Honda întrerupe producția în Marea Britanie. De ce a rămas fără piese

Constructorul japonez Honda a avertizat că producția de la fabrica sa din Swindon va fi întreruptă miercuri, după ce problemele de transport au cauzat lipsa componentelor auto, relatează BBC.
honda

Fabrica funcționează pe un sistem de producție „just in time”, potrivit căruia nu se fac stocuri, piesele ajungând în fabrică doar atunci când sunt necesare.

Honda și-a anunțat angajații că în prezent se confruntă cu întârzieri ale navelor de transport și cu aglomerări fără precedent în porturile britanice.

„Situația este în prezent monitorizată în vederea reluării producției cât mai curând posibil”, a arătat constructorul auto, menționând că ia în calcul și transportul aerian.

Aglomerația din porturile unde ajung transporturile de containere a crescut în ultimele săptămâni, provocând probleme inițial la Felixstowe, dar recent și la Southampton și la London Gateway.

Timpii de așteptare au crescut pe măsură ce unele companii au crescut comenzile după blocarea inițială generată de pandemie, în timp ce altele încep să-și facă stocuri de mărfuri înainte de sfârșitul perioadei de tranziție la Brexit.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Autostrada Sibiu – Piteşti. CNAIR a lansat licitația pentru secţiunea Boiţa – Cornetu

Doar 1 din 10 români şi-ar dori să revină fizic la job

Cod galben de vreme rea până la ora 14 în sudul țării. Avertizare ANM

 

Adaugati comentariu