Advertisement

străinătate
Home Administrare flote Juridic Doar 1 din 10 români şi-ar dori să revină fizic la job

Doar 1 din 10 români şi-ar dori să revină fizic la job

Românii nu vor să revină la munca faţă-în-faţă, ci la calătorii şi ieşiri în oraş, potrivit studiului ”Percepția Românilor față de revenirea la normal”, realizat de compania de cercetare de piaţă Reveal Marketing Research.

Astfel, 38% dintre români îşi doresc cel mai mult să revină la normal posibilitatea de a călători şi doar 1 din 10 români şi-ar dori să revină fizic la job.

”Contextul COVID-19 ne-a făcut să ne regândim în profunzime stilul de viaţă: de la locul de muncă, la hobby-uri şi ieşiri cu prietenii. Schimbarea a fost cuvântul-cheie pentru anul 2020, iar acest lucru a declanşat emoţii cât mai diverse posibil din partea oamenilor”, arată studiul.

Potrivit documentului:

  • 38% dintre români au declarat că cel mai mult îşi doresc să revină la normal posibilitatea de a călători,
  • 1 din 4 respondenţi îşi doresc să revină la normal întâlnirile cu familia şi prietenii,
  • 19% dintre respondenţi au menţionat activităţile de recreere,
  • doar 1 din 10 români a afirmat că şi-ar dori să revină fizic la job.

”Călătoriile sunt pe primul loc în preferinţele românilor atunci când vine vorba de revenirea la normal, mai ales în rândul celor cu venituri mai ridicate. 38% dintre respondenţi îşi doresc să poată călători din nou ca înainte. 48% dintre familiile moderne, urmate de 46% dintre tinerii profesionişti afirmă că le este dor de călătorii. Aproximativ o treime dintre maturii fără partener a menţionat acelaşi lucru”, potrivit datelor Reveal Marketing Research.

Întrebaţi ce activităţi ar dori cel mai mult să revină cât mai repede la normal, românii au selectat în proporţie de 25% întâlnirile cu familia şi prietenii. Procentele sunt similare pentru toate segmentele analizate: familiile tradiţionale sunt la egalitate cu maturii fără partener în privinţa acestei opţiuni, ambele categorii înregistrând un procent de 27%.

Dintre toate segmentele, tinerii au bifat în cea mai mare măsură aceasta opţiune, 40% dintre aceştia afirmând că îşi doresc să se poată întâlni în condiţii normale cu prietenii şi familiile lor (milenialii – 20%, tinerii profesionişti – 20%).

Activităţile de recreere sunt şi ele printre opţiunile românilor atunci când se gândesc la ce şi-ar dori să revină la normal, mai ales pentru persoanele singure.

Conform Reveal Marketing Research, 23% dintre maturii fără partener îşi doresc să poată ieşi din nou în oraş ca înainte sau să îşi poată practica hobby-urile, fiind urmaţi de mileniali cu un procent de 22%.

Revenirea la job nu se află în topul dorinţele românilor în legătură cu reluarea activităţilor aşa cum erau ele înaintea izbucnirii pandemiei.

”Dintre segmentele analizate, doar 13% dintre tinerii profesionişti şi 8% din familiile moderne au declarat că îşi doresc să revină la normal mai repede mersul la serviciu. Datele ne sugerează faptul că romanii au reuşit să se adapteze noii realităţii şi să îşi poată îndeplini munca, indiferent de locaţie”, arată autorii studiului.

Cumpărăturile în magazinele fizice se află printre ultimele opţiuni selectate de respondenţi – doar 4% dintre români au bifat aceasta activitate. O explicaţie ar putea fi faptul că magazinele fizice sunt deschise, în continuare, iar schimbările apărute vizează doar măsurile de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus.

”Aşadar, românilor nu le este dor să facă cumpărături în magazinele fizice, deoarece aceasta este o activitate pe care o desfăşoară şi în prezent. Pe de altă parte, observăm şi tendinţa oamenilor de a se îndrepta spre mediul online din ce în ce mai mult”, menționează reprezentanții Reveal Marketing Research.

 

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de vreme rea până la ora 14 în sudul țării. Avertizare ANM

CNAIR are în plan noi lucrări pe DN 1 pentru creșterea siguranței circulației

Școala se va desfășura online până la vacanța de iarnă

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...