Honda intenționează să fabrice baterii reutilizabile pentru vehiculele electrice

Honda și producătorii KTM, Piaggio și Yamaha Motor Company au semnat o acord de principiu pentru a crea un consorțiu ce se va implica în dezvoltarea bateriilor reutilizabile.honda

Mai precis, obiectivul consorțiului este de a defini un standard tehnic comun pentru bateriile refolosibile. Acest standard se va aplica mopedelor, motocicletelor, triciclurilor și altor cvadricicluri ușoare.

Cei patru membri fondatori consideră că „acest sistem standardizat de baterii va promova utilizarea vehiculelor electrice ușoare și va îmbunătăți gestionarea ciclul de viață a bateriilor folosite în sectorul de transport”.

În paralel, constructorii doresc să crească autonomia vehiculelor electrice, să reducă timpul de reîncărcare și să limiteze costurile infrastructurilor și ale vehiculelor, în scopul de a încuraja electro-mobilitatea.

Consorțiul, inițiat de Honda, își va începe activitățile în mai 2021 și va colabora cu „organismele naționale și internaționale de standardizare, precum și cu părțile interesate, pentru a defini viitoarele standarde tehnice internaționale.

Proiectul privind producerea de baterii reutilizabile se înscrie în liniile directoare ale Acordul climatic de la Paris, adoptat în 2015. Tratatul vizează reducerea emisiilor globale de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990. Uniunea Europeană a revizuit acest obiectiv în decembrie 2020, reducerea urmând să ajungă acum la cel puțin 55% până în 2030.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Porsche va livra 8 autoturisme hibride plug-in pentru flota ANRE

Cum va fi digitalizată societatea europeană până în 2030. Planurile anunțate de Comisia Europeană

Atenționare de călătorie. Cod galben de ploi şi ninsori în Bulgaria

 

 

Adaugati comentariu