Impozitul pe cifra de afaceri, reluat

Deşi premierul anunţa în luna iulie că "impozitul pe cifra de afaceri este un subiect închis", ministrul Finanţelor tocmai l-a redeschis astăzi.
impactul inflației

Ionuţ Mişa a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul doreşte să introducă un impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri de sub 1.000.000 euro.

„Pentru 450.000 de firme care au o cifră de afaceri de sub 1.000.000 de euro se va institui un impozit de doar 1% pe cifra de afaceri, faţă de impozitul de 16% pe profit, cât se plăteşte în prezent”, a afirmat ministrul Finanţelor.

El a asigurat că firmele corecte nu vor mai avea de suferit din cauza celor care fac evaziune.

„Agenţii economici nu vor mai putea fi cercetaţi penal în cazul unei fraude pe lanţul de TVA, decât dacă există probe materiale că respectivul agent economic a intrat în contact cu firmele evazioniste. În prezent, punerea sub urmărire se putea face doar pe baza unei simple suspiciuni. Se elimină astfel situaţiile în care nu se acorda deductibilitate TVA pentru că o companie avusese o relaţie comercială cu o a patra sau a cincea companie pe lanţ care crease un act de evaziune”, a explicat Ionuţ Mişa.

Adaugati comentariu