Guvernul pregătește construcţia tronsonului 4 de pe Drumul Expres Craiova – Piteşti
Craiova

Guvernul a adoptat un act normativ care prevede exproprierea unor imobile pe raza judeţului Argeş, o mpsură necesară pentru începerea lucrărilor de proiectare şi execuţie a tronsonului 4 de pe Drumul Expres Craiova – Piteşti.

“A fost adoptată o hotărâre de Guvern care pregăteşte tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti pentru desfăşurarea lucrărilor de proiectare şi execuţie, respectiv o hotărâre de Guvern pentru exproprierea unor imobile pe raza judeţului Argeş a acestui tronson, în valoare de 5,1 milioane de lei”, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei primului ministru.

Acesta a adăugat că pe drumul expres Craiova – Piteşti sunt în execuţie 55 de kilometri.

“Drumul expres Craiova – Piteşti este un proiect care încă de la preluarea guvernării a fost un obiectiv principal şi spre deosebire de imaginile de tristă amintire a celor care deschideau şantierul la acest proiect de infrastructură improvizând borduri în câmp, astăzi Guvernul liberal a accelerat ritmul de execuţie pe acest proiect de infrastructură astfel încât 55 de kilometri pe acest drum expres Craiova – Piteşti sunt în execuţie şi sunt pregătite următoarele tronsoane pentru deschiderea frontului de lucru”, a mai declarat şeful Cancelariei primului ministru.

Tronsonul 4 de pe Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 31,81 km (km 89+300 – km 121+115), urmând a fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Arges și intersecția cu Autostrada A1 București – Pitești. Traseul va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

Pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 4, CNAIR a primit, în luna februarie, 10 oferte. Valoarea estimată a contractului este de 909,7 milioane de lei, fără TVA, durata acestuia fiind de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie. Garanţia lucrărilor va fi de minim 5 ani şi maxim 10 ani, în funcţie de perioada ofertată.

 

CITEȘTE ȘI:

Creștere majoră în luna mai a producției și vânzărilor auto în China, cea mai mare piață din lume

Peste 4.000 de companii înscrise în IMM Invest au primit deja credite

Trafic de coşmar pe Autostrada Bucureşti – Constanţa în următorii ani. Află motivul

 

Adaugati comentariu