Guvernul alocă 30 mil. lei pentru reînnoirea flotei Poliţiei

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetul Ministerului Afacerilor Interne va fi suplimentat cu 30 de milioane de lei pentru reînnoirea flotei Poliţiei cu 550 de autovehicule.
politie

„În şedinţa de astăzi vom adopta o hotărâre de guvern prin care vom suplimenta bugetul Ministerului Afacerilor Interne din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 30 de milioane de lei pentru achiziţionarea a 550 de autovehicule de către Poliţia Română”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Decizia de astăzi vine în continuarea măsurilor luate la nivelul MAI pentru acoperirea deficitului de maşini şi care priveşte achiziţia de autoturisme, autospeciale şi motociclete.

Luna trecută, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a început procedura de achiziţie, prin licitaţie publică, a unor autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze şi motociclete în valoare de peste 100 de milioane lei..

Pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menţionate în anunţul de organizare a licitaţiei publice se vor încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare data de 30 noiembrie 2018.

„Având în vedere suma de bani disponibilă, urmează să fie achiziţionate cel puţin 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie, 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliţiei de Frontieră”, au precizat reprezentanţii MAI.

 

 

Adaugati comentariu