Guvernul a decis deschiderea Punctului de trecere a frontierei Racovăţ – Diakivţi
Racovăţ

Guvernul a decis deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (România) – Diakivţi (Ucraina), închis în anul 2010 deoarece nu îndeplinea cerinţele necesare unui punct de trecere a frontierei externe

Punctul de trecere a frontierei se va deschide pentru traficul internaţional de persoane, în regim de trafic pietonal şi rutier, și de marfă, cu program de funcţionare permanent.

”Operaţionalizarea se va realiza gradual, într-o primă etapă urmând să fie deschis pentru trecerea camioanelor fără încărcătură şi a cisternelor cu combustibil şi, apoi, în funcţie de condiţiile de infrastructură, şi pentru alte tipuri de vehicule şi de mărfuri. Posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat, respectiv controlul mărfurilor, vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat pentru Poliţia de Frontieră, Autoritatea Vamală Română şi pentru CNAIR”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a adăugat că decizia de deschidere a Punctului de trecere a fronyierei Racovăţ – Diakivţi face parte din măsurile pe care Guvernul de la Bucureşti le-a pregătit şi le-a implementat pentru a veni în sprijinul Ucrainei.

„România este unul dintre statele care acţionează extrem de activ pentru a sprijini atât Ucraina, cât şi pe cetăţenii acestei ţări care sunt afectaţi de agresiunea militară rusă”, a completat Dan Cărbunaru.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contracte încheiate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Bistriţa, parte din Autostrada Nordului

CNAIR relansează licitaţia pentru secţiunile Poarta Sălajului-Zalău şi Zalău-Nuşfalău de pe Autostrada Transilvania

 

 

 

Adaugati comentariu