Grupul VW, pe trend ascendent

Creștere de vânzări pentru divizia Truck & Bus a germanilor de la VW: în primul trimestru al anului, aceștia au comercializat cu 6% mai multe unități decât în aceeași perioadă a anului trecut.Camion Scania

Privite defalcat, vânzările stau astfel: MAN Truck & Bus – 18.940 unități, în creștere cu 17%, MAN Latin America – 4670 unități, în scădere cu 23%, iar Scania – 18.440 unități, în creștere cu 5%. Cifrele sunt asemănătoare cu cele obținute de divizia de automobile a concernului VW, care a suferit în America de Sud pierderi importante.

Camion Scania

De departe, cel mai important progres a fost obținut de camioanele comercializate în Europa de Vest, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceleași camioane au suferit o cădere de 23% pe piața din Brazilia. Din cauza situației din Brazilia, MAN Latin America a fost nevoită să concedieze localnici până la redresarea vânzărilor. Nici autobuzele produse de VW nu au viață mai ușoară, declinul la nivel global fiind de 6%.

Situația la Scania este mai roză în cel de-al 125-lea an de existență. Dincolo de creșterea în vânzări, contractul pe care-l are cu compania de comunicații Ericsson le-a permis ca în ultimii 10 ani să echipeze cu tehnologie de interconectare 33% din totalul de vehicule comerciale produse.

Per ansamblu, situația financiară a diviziei VW Truck & Bus este în creștere la nivel global, iar în Europa grupul este lider de piață cu peste 200.000 de camioane comercializate anual.

Autocar Scania

 

Adaugati comentariu