Advertisement

Camion Scania
Home Piaţa auto Analize de piață Grupul VW, pe trend ascendent

Grupul VW, pe trend ascendent

Creștere de vânzări pentru divizia Truck & Bus a germanilor de la VW: în primul trimestru al anului, aceștia au comercializat cu 6% mai multe unități decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Privite defalcat, vânzările stau astfel: MAN Truck & Bus – 18.940 unități, în creștere cu 17%, MAN Latin America – 4670 unități, în scădere cu 23%, iar Scania – 18.440 unități, în creștere cu 5%. Cifrele sunt asemănătoare cu cele obținute de divizia de automobile a concernului VW, care a suferit în America de Sud pierderi importante.

Camion Scania

De departe, cel mai important progres a fost obținut de camioanele comercializate în Europa de Vest, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceleași camioane au suferit o cădere de 23% pe piața din Brazilia. Din cauza situației din Brazilia, MAN Latin America a fost nevoită să concedieze localnici până la redresarea vânzărilor. Nici autobuzele produse de VW nu au viață mai ușoară, declinul la nivel global fiind de 6%.

Situația la Scania este mai roză în cel de-al 125-lea an de existență. Dincolo de creșterea în vânzări, contractul pe care-l are cu compania de comunicații Ericsson le-a permis ca în ultimii 10 ani să echipeze cu tehnologie de interconectare 33% din totalul de vehicule comerciale produse.

Per ansamblu, situația financiară a diviziei VW Truck & Bus este în creștere la nivel global, iar în Europa grupul este lider de piață cu peste 200.000 de camioane comercializate anual.

Autocar Scania

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare