Grupul Volkswagen taie bonusurile managementului

Grupul Volkswagen a limitat bonusurile managerilor, din cauza impactului economic al crizei Covid-19, relatează revista germană Der Spiegel.
grupul volkswagen

Constructorul auto german va pune în aplicare noi reglementări pe o perioadă de trei ani, care vor schimba sistemul actual al binusurilor într-unul orientat către rezultate.

Der Spiegel estimează că managerii vor înregistra, în 2020, o reducere de aproximativ 10% din veniturile lor curente, deoarece o mare parte din acestea provin din bonusuri.

Publicaţia germană mai spune că unii manageri, care primesc niveluri ridicate de compensaţii prin bonusuri, ar putea înregistra reduceri de venit şi de aproximativ 25%.

Grupul Volkswagen a anunţat o scădere, în primul trimestru, de 23% a vânzărilor şi un declin al veniturilor de 8,3%.

Potrivit datelor oficiale, livrările de autovehicule au scăzut în primele trei luni cu 23%, la 2 milioane de unităţi, cu un declin mai mare în Asia şi Europa. În acelaşi timp, veniturile grupului au scăzut cu 8,3%, la 55,1 miliarde euro, iar profitul operaţional s-a diminuat puternic, de la aproape 5 miliarde, la 0,9 miliarde (-81%). Grupul Volkswagen anunţat, însă, că lichidităţile rămân „robuste” la 17,8 miliarde euro.

 

CITEŞTE ŞI:

Germania îşi va redeschide frontierele pe 15 iunie

Deprecierea vehiculelor electrice: care sunt modelele campioane în 2020

Turism şi transporturi: Spre o reluare în siguranţă a călătoriilor în UE

 

Adaugati comentariu