Grupul german Volkswagen a anunțat că și-a îndeplinit, la nivel mondial, o treime din obiectivul de instalare a stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice. VW intenționează să dețină 45.000 de puncte de încărcare de mare putere până în 2025
Cele 15.000 de stații de încărcare instalate sunt amplasate în Europa, America de Nord și China.
Conform planurilor constructorului auto german, cele trei mari piețe pentru mașinile electrice vor trebui echipate cu 18.000 de stații de încărcare, 10.000 și, respectiv, 17.000. Totodată, pe parcursul anului 2023, este planificată implementarea a 10.000 de noi stații de încărcare în Europa pentru a se ajunge la un total de 25.000 de unități operaționale la nivel mondial până la finalull lunii decembrie.
„Credem că încărcarea vehiculelor nu este doar o condiție prealabilă pentru electromobilitate, ci și un sector strategic cu potențial ridicat. Avem intenția fermă de a-l dezvolta în viitor”, a precizat Thomas Schmall, membru al consiliului de administrație responsabil pentru inovațiile tehnologice și CEO al diviziei de componente din cadrul Grupului Volkswagen.
Pentru a atinge obiectivul de 45.000 de puncte de încărcare și a fi astfel „primul producător auto cu dimensiune internațională care implementează o rețea globală de încărcare rapidă accesibilă publicului, pentru toate vehiculele electrice”, Grupul Volkswagen se bazează pe numeroase parteneriate. În funcție de teritoriile vizate (Europa, America de Nord, China), grupul german Volkswagen lucrează cu companii energetice locale și cu alți jucători.
În Europa – cu mărcile sale Volkswagen, Audi și Porsche – grupul german este membru fondator al rețelei de încărcare rapidă Ionity, alături de alți producători auto.
Grupul auto este, de asemenea, partener cu Enel din Italia, ca parte a implementării rețelei Ewiva. În Spania, cu Iberdrola, sunt amplasate stații de încărcare pe șosele principale, iar în Regatul Unit, aceste proiecte sunt realizate cu BP. În America de Nord, parteneriatul este încheiat cu Electrify America, în timp ce în China, a fost creat un joint venture, CAMS.
CITEȘTE ȘI:
CNAIR a aprobat traseul final al Autostrăzii București – Alexandria
După 4 luni de negocieri, Renault și Nissan s-au înțeles în privința reconfigurării alianței
Comentați?