Grupul Volkswagen a fost reintegrat oficial în Pactul Global al Națiunilor Unite
Pactul Global al Națiunilor Unite

La cinci ani după scandalul Dieselgate, Pactul Global al Națiunilor Unite a decis reintegrarea grupului Volkswagen. Perioada de supraveghere din Statele Unite s-a încheiat când Volkswagen și-a reînnoit complet politica de conformitate și integritate și a dezvoltat un program de protecție a climei.

Grupul devine astfel din nou membru al celei mai mari inițiative globale în favoarea companiilor responsabile.

Gigantul auto german Volkswagen – ale cărui filiale sunt Porsche, Audi, Skoda și Seat – a recunoscut în septembrie 2015 că a instalat software de trucare în 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial. Acestea au făcut ca vehiculele să pară mai puțin poluante în testele de laborator decât în ​​condiții reale de conducere, permițând vehiculelor să emită gaze toxice cu mult peste limita legală.

Fondat în 2000, Pactul Global al Națiunilor Unite încurajează companiile din întreaga lume să își alinieze operațiunile și strategiile cu zece principii în domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului și luptei împotriva corupției.

Toate companiile participante trebuie să publice un raport anual privind activitățile pe care le-au desfășurat pentru a pune în aplicare aceste principii.

Calitatea de membru al corporației este privită de potențialii investitori ca un stimulent pentru aceștia să investească în acțiunile și obligațiunile lor.

 

CITEȘTE ȘI:

Noua listă a ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei

Serviciul de feribot Silistra – Călăraşi îşi reia funcţionarea din 15 martie

Italia pregătește un blocaj național de Paște, pe fondul creșterii exponențiale a cazurilor de Covid-19

 

 

Adaugati comentariu