Grupul PSA va lansa un pick-up nou

Grupul PSA și ChangAn Automobile au hotărât să dezvolte împreună un pick-up cu sarcina utilă o tonă. Viitoarea autoutilitară va avea la bază o platformă nou-nouță, dezvoltată în cadrul aceleiași cooperări.
PSA ChangAn

Fiți pe fază: viitorul ne pregătește o utilitară de o tonă care va purta pe calandru una dintre emblemele Citroen, Peugeot sau Opel. Sau, poate, chiar pe toate trei (nu simultan, ce-i drept). Cert este că viitorul model va fi oferit în primă instanță pe piața chineză și pe alte piețe regionale, și abia ulterior în Europa. Oficialii PSA îl descriu drept ”un pick-up cu design foarte puternic, individual, care nu va face compromisuri la capitolele calitate și rezistență”. Modelul va fi construit în uzina de LCV-uri de la Ding Zhou, China.

Segmentul utilitarelor ușoare se bucură de o mare apreciere la nivel global, cu 14 milioane de vehicule vândute în 2016. Nu mai puțin de 18% dintre ele sunt pick-up-uri de o tonă, progresul fiind de 5% în fiecare an.

”Acest nou model, care va fi complementar cu cel lansat deja de Peugeot în Africa, se aliniază strategiei grupului PSA și va susține revenirea noastră în acest segment aflat într-o continuă creștere. Va contribui, de asemenea, la atingerea obiectivului principal al planului ”Push to Pass”, de a tripla volumul vânzărilor LCV-urilor grupului până în 2021”, spune Patrice Lucas, membru al departamentului Programe și Strategie PSA.

 

Pick-up PeugeotNoul pick-up este așteptat pe piață până în 2020. Actualmente, Peugeot produce un pick-up în Tunisia, pe care îl comercializează exclusiv în Africa. Acesta a fost dezvoltat împreună cu Dongfeng, o altă companie chineză care deține 14% din acțiunile PSA. Modelul francez are la bază pick-up-ul chinez Dongfeng Rich, dispune de are cabină dublă, m[soar[ 5.008 mm lungime și este animat de un motor turbodiesel de 2.5 litri de origine Nissan.

 

Nu este prima dată când PSA și ChangAn colaborează: acum șase ani, chinezii au sprijinit PSA în creșterea vânzărilor automobilelor DS în China.

 

Adaugati comentariu