CNAIR a semnat contractul pentru Lotul 5 din autostrada Comarnic-Braşov

În prezenţa ministrului Răzvan Cuc, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov-Cristian, şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median).
Suplacu de Barcău - Chiribiș

Contractul este semnat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea formată din SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

„Este un contract de 118 milioane de lei, pe care îl semnăm în faţa instituţiilor financiare internaţionale, BEI, BERD, Banca Mondială. Constructorul are la dispoziţie 24 de luni, 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru excecuţie, deci tronsonul se va finaliza în acest mandat. Atrag atenţia constructorului că nu mai toleră, extensii de timp sau scuze de întârziere”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Raportul de atribuire pentru lotul 5 din autostrada Comarnic-Braşov a fost semnat în luna mai 2017. Autostrada are o lungimea totală de 58 de kilometri.

La începutul lunii septembrie, prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat că gestionarea întregului proiect Bucureşti-Comarnic-Braşov va fi realizată de către Banca Mondială. Potrivit premierului, Guvernul va înfiinţa o unitate nouă de proiect special pentru autostrada Bucureşti-Braşov, care va fi în subordinea primului-ministru. Unitatea va fi gestionată într-un sistem dual, cu experţi de la Banca Mondială şi un grup restrâns de experţi români, coordonaţi de un consilier al premierului.

 

Adaugati comentariu