Advertisement
Deutsche Leasing Romania
Home Finanţare Leasing financiar Grupul BEI și Deutsche Leasing Romania își unesc forțele pentru a sprijini companiile din România

Grupul BEI și Deutsche Leasing Romania își unesc forțele pentru a sprijini companiile din România

Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI), care include Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondul European de Investiții (FEI), își consolidează cooperarea cu Deutsche Leasing Romania IFN SA (DLRO), parte a Grupului Deutsche Leasing, încheind o tranzacție de securitizare sintetică odată cu noi angajamente de împrumut care vor crește lichiditatea întreprinderilor românești.

Acordul are scopul de a-i oferi un ajutor de capital companiei DLRO, eliberându-i astfel capacitatea de creditare, care poate fi folosită ulterior pentru a sprijini IMM-urile și întreprinderile de dimensiune intermediară din România, contribuind astfel la tranziția către neutralitatea climatică.

Mai exact, FEI oferă (i) protecție pentru o tranșă de tip mezanin în valoare de 54 milioane EUR (care este contragarantată de BEI) și (ii) protecție pentru o tranșă cu rang superior în valoare de 276 milioane EUR (care este contragarantată de BEI în proporție de 50 %).

Structura, care cuprinde o marjă sintetică în exces sub forma „folosești sau pierzi”, o perioadă de realimentare de trei ani, precum și amortizarea proporțională a tranșei de rang superior și a tranșei mezanin (sub rezerva evenimentelor declanșatoare bazate pe performanță), se referă la un portofoliu de contracte de leasing și de împrumut cu un sold total de 355 milioane EUR.

În cadrul acestui aranjament, DLRO se angajează să ofere împrumuturi noi în valoare de 439 milioane EUR către IMM-uri și întreprinderi de dimensiune intermediară într-o perioadă de trei ani. Aproape 30 % din finanțare va fi dedicată proiectelor care contribuie la acțiunile climatice și la durabilitatea mediului, ceea ce evidențiază angajamentul DLRO și al Grupului BEI de a sprijini tranziția către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Se așteaptă ca noile finanțări, care vor lua forma unor contracte de leasing și de împrumut, să vină în special în ajutorul fermierilor, o parte semnificativă a clienților DLRO fiind fermieri din regiunile de coeziune. DLRO se va concentra asupra unor investiții precum înlocuirea mașinilor de recoltat și a tractoarelor, modernizarea sistemelor de irigare, achiziționarea de echipamente de semănat direct în miriște, precum și asupra eficienței energetice în agricultură și în alte industrii.

„Suntem foarte bucuroși să reînnoim cooperarea cu Deutsche Leasing Romania pentru a asigura un acces mai ușor și mai extins la finanțare pentru proiectele de acțiuni climatice. Această tranzacție va crea oportunități de finanțare sub forma unor împrumuturi noi pentru întreprinderile și fermierii din România și va contribui semnificativ către o tranziție verde”, a arătat Marjut Falkstedt, director general al FEI.

„ Această operațiune este un punct de reper important pentru Deutsche Leasing Romania și pentru clienții noștri, permițându-ne să extindem opțiunile de finanțare și să fim mai flexibili. Parteneriatul cu Grupul BEI reafirmă hotărârea noastră de a oferi soluții financiare inovatoare și personalizate pentru a sprijini creșterea economică și succesul clienților noștri”, a adăugat Laurențiu Zaharia, director general al DLRO

Aceasta este a doua tranzacție de securitizare dintre Grupul BEI și DLRO, prima operațiune de acest fel având loc în 2020.

Grupul Deutsche Leasing este principalul partener de finanțare a activelor orientat către soluții pentru IMM-urile germane și unul dintre principalii furnizori de leasing din Europa. Acesta oferă o gamă largă de soluții de finanțare legate de investiții (finanțări pentru active), precum și servicii suplimentare (servicii pentru active). Pe segmentul său de activitate globală, Deutsche Leasing sprijină activitățile clienților săi în 23 de puncte internaționale, inclusiv pe piețele de export europene de bază, precum și cele din China, Rusia, SUA, Canada și Brazilia.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Creștere de 8,6% pentru exporturile de mijloace de transport în 2023

Proiecte de infrastructură pentru sporirea siguranței și fluenței traficului în București – Ilfov

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

BCR Leasing
InterviuriLeasing financiar

Vlad Vitcu, BCR Leasing: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii de finanțări verzi”

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la apariția primului număr al...

utilitare pick up
Leasing financiar

Compania Drumuri Județene Constanța achiziționează o flotă de 6 utilitare pick up în leasing financiar

Compania Drumuri Județene Constanța a lansat licitația pentru achiziționarea unui număr de...

Leasingul financiar
Leasing financiar

Leasingul financiar auto rămâne pe creștere

Leasingul financiar auto rămâne pe creștere, datele publicate de asociația companiilor de...

BRD Sogelease
Leasing financiar

BEI și BRD Sogelease sprijină întreprinderile mici și mijlocii din România

Banca Europeană de Investiții (BEI) și BRD Sogelease au semnat un acord...