Grecia prelungește cu încă 3 zile măsurile restrictive, până la 10 ianuarie

Grecia a anunţat o nouă prelungire, până la 10 ianuarie, a măsurilor restrictive impuse în urmă cu 2 luni din cauza pandemiei de Covid-19, obiectivul fiind ca şcolile să se poată redeschide la 11 ianuarie.
Grecia

Situaţia epidemiologică a ţării “va fi evaluată din nou în cursul celei de-a doua săptămâni a lunii ianuarie înainte de anunţarea noilor recomandări privind activitatea economică şi socială”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Un lockdown strict, însoţit de restricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a limita propagarea celui de-al doilea val al epidemiei în ţară – mult mai virulent decât cel din primăvară – a fost adoptat în 7 noiembrie, fiind prelungit prima oară la începutul lunii decembrie pentru o lună.

Totuşi, în ajunul Crăciunului, guvernul a flexibilizat aceste măsuri în a doua săptămână a lunii decembrie, autorizând deschiderea saloanelor de înfrumuseţare, a bisericilor, cu participarea unui număr limitat de credincioşi, şi a unor magazine, cu serviciul “Click & Collect” (care permite să se facă comenzi online cu ridicarea produselor de la cel mai apropiat magazin).

Oamenii nu au voie să circule decât pentru a merge la medic, la farmacie, pentru jogging şi exerciţii fizice. Doar magazinele alimentare şi farmaciile sunt deschise, iar salariaţii sunt sfătuiţi să opteze pentru telemuncă.

Purtarea măştii este obligatorie atât în interiorul imobilelor, cât şi în exteriorul lor, iar circulaţia este interzisă între orele 22:00 şi 05:00.

Începând de la 11 ianuarie, şcolile, saloanele de înfrumuseţare, bisericile se vor redeschide, iar magazinele vor putea funcţiona din nou prin sistemul “Click & Collect”.

Grecia înregistrează 4.881 de decese din cauza COVID-19 şi 139.447 cazuri de contaminare la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori. Peste 4.000 de decese au fost înregistrate în ultimele două luni.

La fel ca în majoritatea ţărilor UE, vaccinarea în Grecia a început la 27 decembrie, prioritate având personalul spitalicesc şi rezidenţii căminelor de bătrâni.

 

CITEȘTE ȘI:

A apărut revista FLOTE AUTO, decembrie 2020 – ianuarie 2021

Mazda Skyactiv-G sau Skyactiv-X? Ce alegem?

Test drive Citroen Jumpy L2H1

 

 

Adaugati comentariu