Advertisement
Staţii de reîncărcare
Home Piaţa auto Analize de piață Germania vrea să ajungă la 15 mil. de mașini electrice în 2030, de la 1 mil. în prezent

Germania vrea să ajungă la 15 mil. de mașini electrice în 2030, de la 1 mil. în prezent

La începutul anului 2023, în Germania erau înmatriculate aproximativ 1 milion de autoturisme electrice cu baterie, în creștere cu 64% față de începutul anului trecut. Acestea reprezintă doar 2% din flota totală de automobile, din care 30,6 milioane de autoturisme sunt pe benzină, iar 14,4 milioane sunt diesel.

Guvernul de la Berlin și-a fixat obiectivul de a extinde numărul de mașini de pasageri complet electrice la cel puțin 15 milioane de mașini până în 2030. Potrivit analiștilor Deutsche Bank, această țintă înseamnă că 2 milioane de autoturisme electrice noi vor trebui înmatriculate anual începând din 2023. Pentru comparație, în 2022, numărul total de înmatriculări de mașini noi de pasageri în Germania a fost de 2,65 milioane de vehicule, dintre care 471.000 autoturisme electrice.

Analiștii Deutsche Bank atrag însă atenția că reducerea subvențiilor pentru mașinile electrice noi de la începutul anului 2023 va diminua cererea în următoarele câteva trimestre.

Conform acestora, mai multe puncte de încărcare publice sunt o condiție prealabilă pentru adoptarea mașinilor electrice de către consumatori. Până la începutul lui 2023, erau instalate în Germania aproape 81.000 de stații publice de încărcare, cu 21.000 de unități (35%) mai multe decât în anul precedent. Guvernul își propune să extindă acest număr la 1 milion de stații până în 2030. Astfel, pentru a atinge acest obiectiv, ar trebui instalate, în medie, peste 131.000 de puncte de încărcare noi în fiecare an, de aproximativ șase ori numărul din 2022.

În analiza Deutsche Bank, se arată însă că, în prezent, cererea consumatorilor finali pentru mașini electrice este insuficientă: ”rămâne de văzut în ce măsură gospodăriile private sunt dispuse și capabile să treacă la mașini electrice. În cele din urmă, clientul final trebuie să fie convins de avantajele noilor tehnologii și trebuie să și le poată permite. Chiar dacă trecerea la noile tehnologii devine obligatorie prin lege, gospodăriile private ar putea decide să-și folosească tehnologia existentă cât mai mult timp posibil. Acestea fiind spuse, progresul tehnologic și economiile de scară vor crește cel mai probabil acceptarea noilor tehnologii și vor reduce costurile”.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1, în apropiere de Giarmata

STB vrea să achiziţioneze 70 de autobuze electrice prin leasing operaţional. Valoarea contractului, peste 50 milioane de euro

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașină electrică
Analize de piață

Marea Britanie: Creștere semnificativă a numărului de persoane care nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică

Numărul de persoane care susțin că nu vor cumpăra niciodată o mașină...

Înmatriculările de mașini noi
Analize de piață

ACAROM: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 15,5% în primele 9 luni

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut, cu 15,46% în primele nouă luni...

mașini electrice
Analize de piață

Mașinile electrice mici de 25.000 € ar putea deveni profitabile până în 2025. Analiză T&E

Pentru a concura cu afluxul chinez de vehicule ”verzi” din segmentul B,...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...