Germania ar putea limita viteza pe șosele pentru reducerea importurilor de petrol din Rusia

Organizația ecologistă germană Deutsche Umwelthilfe (DUH) le-a solicitat directorilor generali din industria auto, Oliver Zipse (BMW), Ola Källenius (Mercedes-Benz) și Herbert Diess (Volkswagen), să susțină introducerea unor limite de viteză pe toate șoselele din țară până vinerea, la ora 16:00.viteza

DUH solicită în mod special o limită de viteză de 100 km/h pe autostrăzi, 80 km/h în afara orașului și 30 km/h în oraș. Potrivit organizației, acest lucru ar economisi 3,7 miliarde de litri de combustibil și 9,2 milioane de tone de CO2 pe an, cea mai eficientă și rapidă măsură de economisire a importurilor de petrol din Rusia și, în același timp, o contribuție importantă la protecția climei.

„Dintre toate măsurile discutate pentru reducerea importurilor de petrol și astfel stoparea finanțării războiului lui Putin împotriva Ucrainei, limita de viteză are cel mai mare potențial de economisire. Așadar, fac apel la directorii executivi ai BMW, Mercedes-Benz și VW să facă o declarație clară în favoarea unei limite de viteză”, a arătat Jürgen Resch, director general al organizației.

O serie de cercetători și peste 60% dintre germanii participanți la un sondaj în această chestiune susțin inițiativa.

„Dacă suntem serioși în ceea ce privește protecția climei și reducerea dependenței noastre de combustibilii fosili, nu există nicio cale de a ocoli această limită de viteză. Guvernul federal are obligația de a implementa această măsură, care nu are dezavantaje și funcționează rapid, imediat!” a subliniat Martin Hundhausen, fizician la Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nürnberg.

 

CITEȘTE ȘI:

Și operatorii de feribotul suspendă serviciile pentru companiile din Rusia și Belarus

CNAIR: Oferta tehnică pentru Lotul 2 din Autostrada Lugoj – Deva este neconformă

 

Adaugati comentariu