Geneva 2019: Conceptul Mercedes-Benz EQV – Primul MPV electric al lumii

Conceptul Mercedes-Benz EQV (9)

Conceptul Mercedes-Benz EQV este primul MPV al lumii cu propulsie electrică. Prototipul a fost dezvăluit la Geneva, iar versiunea de serie va fi prezentată în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mercedes-Benz pune cap la cap ingredientele rețetei sale de mobilitate cu emisii zero. Avem de-a face astfel cu un vehicul cu performanțe de rulare impresionante, care beneficiază de natura practică tipică modelului.

EQV primește un motor electric de 150 kW, amplasat pe puntea din față. O baterie litiu-ion de 100 kWh, amplasată în podea, îi asigură noului membru al familiei electrice EQ, o autonomie de până la 400 de kilometri. Cuplat la o stație de încărcare rapidă, EQV poate dobândi o autonomie de 100 de kilometri în doar 15 minute. Viteza maximă a MPV-ului electric este de 160 km/h.

Conceptul Mercedes-Benz EQV (11)

GALERIE FOTO

EQV, ca și Clasa V, poate fi configurat în diverse moduri, cu 6, 7 sau 8 locuri, care să răspundă necesităților familiilor mari, ale transportului VIP-urilor sau transporturilor de marfă sau echipamente.

Se regăsește la bord un sistem de navigație modificat, care integrează noul concept EQV într-un ecosistem al electromobilității. Sistemul ia în considerare și nivelul de energie stocată în baterie și oferă sugestii în consecință.

Conceptul Mercedes-Benz EQV (12)

EQV vine și cu un design îndrăzneț, având la bază filosofia “Progressive Luxury” a brand-ului. MPV-ul are – spun cei de la Mercedes – un “electro-look”, individualizat de grila cu inserții cromate, flancată de faruri LED. Blocurile optice sunt unite de o bandă luminoasă LED. Vehiculul primește culoarea exterioară high-tech silver și se deplasează pe jante de 19 inci cu design cu aspect dinamic.

Cabina modelului oferă o atmosferă high-tech și datorită prezenței sistemului MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Bordul îmbrăcat în piele artificială în nuanța Midnight Blue și pielea neagră nappa de pe scaune creează un contrast interesant cu detaliile rose gold și cu elementele decorative albastre.

Adaugati comentariu