Garanti Leasing, profit net de 8,9 milioane lei în S1

Grupul Garanti România, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 78,8 milioane lei în primul semestru, pe fondul creşterii volumului total de active.
taxă auto

Astfel, grupul Garanti a înregistrat, în primele şase luni, venituri nete consolidate de 274,9 milioane lei şi o creştere de 10,2% a volumului total de active, care a urcat la 11,58 miliarde lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat profit net de 64,6 milioane lei la finalul lunii iunie, activitatea sa comercială având un aport semnificativ la acest rezultat. Totodată, volumul de credite a urcat la 9,06 miliarde lei, iar cel al depozitelor, la 7,79 miliarde lei. În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a continuat să crească, depăşind 300.000 de unităţi. Totodată, reţeaua naţională de POS-uri Garanti s-a extins în primele şase luni şi a crescut cu 5%, ajungând la peste 13.000 terminale.

Instituţiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat, la rândul lor, rezultate solide în prima jumătate a anului. Astfel, Garanti Credite de Consum a realizat un profit net de 5,3 milioane lei, iar Garanti Leasing, un profit net de 8,9 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primele şase luni, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,9 miliarde lire turceşti (732,1 milioane euro) şi active de 384,9 miliarde miliarde lire turceşti (72,25 miliarde euro).

 

 

Adaugati comentariu