Advertisement

Leasingul social
Home Finanţare Fonduri publice Franța lansează, de la 1 ianuarie 2024, Leasingul social de 100 de euro/lună pentru mașini electrice

Franța lansează, de la 1 ianuarie 2024, Leasingul social de 100 de euro/lună pentru mașini electrice

De la 1 ianuarie 2024, Franța va lansa oficial un program destinat închirierii de mașini electrice de către familiile cu venituri scăzute, în sistem de leasing operațional, cu o rată de 100 de euro pe lună. Programul, intitulat ”Leasingul social”, include o serie de condiții de eligibilitate, atât pentru solicitant, cât și pentru autovehicul.

Demararea programului a fost anunțată chiar de președintele Emmanuel Macron, printr-un video postat pe rețeaua X (fostă Twiter): „Din ianuarie, primele modele de mașini electrice în leasing vor fi disponibile la 100 de euro pe lună”, a spus acesta.

Durata contractului de închiriere trebuie să fie de minimum trei ani, cu un kilometraj de cel puțin 12.000 km/an.

Pe de altă parte, deși declarațiile Guvernului francez susțineau că rata va fi de 100 de euro (fără asigurare și alte servicii opționale, precum întreținerea), platforma de acces a programului (mon-leasing-electrique.gouv.fr) menționează că ratele lunare „sunt în general 100 de euro sau mai puțin, dar pot ajunge până la 150 de euro pentru modelele de familie”.

Totodată, depășirea kilometrajului stabilit prin contract va duce la costuri suplimentare.

Rezilierea înainte de termen va fi gratuită (cu excepția eventualelor costuri de reparație) în caz de deces, invaliditate sau pierdere a locului de muncă de către titular.

Pentru ca solicitantul să fie eligibil pentru leasingul social, trebuie să bifeze două condiții sine qua non. Astfel, venitul său fiscal de referință (RFR) este de maximum 15.400 de euro/an și locuiește la mai mult de 15 km de locul de muncă, utilizând mașina personală pentru a ajunge acolo.

Solicitantul poate fi eligibil pentru leasing social și dacă folosește mașina personală mai mult de 8.000 km pe an în cadrul activității sale profesionale.

Rezervarea mașinii se va face direct la firmele de închiriere agreate. Însă, pentru închirierea unui model nou pot fi rezervate doar mașini electrice care îndeplinesc criteriile de mediu și al căror preț de achiziție și greutate nu depășesc 47.000 euro și, respectiv, 2,4 tone.

Lista de mașini electrice disponibile pentru Leasingul social include, printre altele, Renault Mégane E-Tech, Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Renault Twingo E-Tech, Citroën ë-C4, Opel Mokka Electric, Opel Corsa Electric și Fiat 500e.

Potrivit autorităților franceze, programul va fi extins, ulterior, la toate persoanele cu venit fiscal de referință este mai mic de 15.400 de euro, indiferent de distanța față de locul de muncă, dar în limita stocului disponibil de mașini.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerțul cu autovehicule, în creștere cu 13,3% în primele 10 luni

JEEP GLADIATOR. Reverența finală

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Primăria Galați
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...

Poliția Locală Timișoara
Fonduri publice

Poliția Locală Timișoara își reînnoiește flota cu 7 autospeciale, prin programul Rabla

Poliția Locală Timișoara intenționează să achiziționeaze 7 autospeciale prin programul Rabla Clasic,...

AFIR
Fonduri publice

AFIR își completează parcul auto cu 33 de autovehicule, în valoare de peste 3 mil. lei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) își completează parcul auto cu 33...

autoturisme de intervenție
Fonduri publice

ANAF și Autoritatea Vămilor vor fi dotate cu 160 de autoturisme de intervenție operativă, în valoare de 9,2 milioane de euro

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va achiziționa un număr de 160 autoturisme...