Forma finală a programului IMM Leasing a fost adoptată

În şedinţa de miercuri, Guvernul a adoptat forma finală a programului IMM Leasing, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
achiziția vehiculelor

„Au fost discutate şi adoptate prevederile privind programul IMM Leasing, ca urmare a unor observaţii apărute pe circuitul de avizare. Modificările survenite în cadrul acestui program au fost aprobate şi, practic, prin Ordonanţa de urgenţă adoptată în şedinţa de guvern de azi forma finală a acestui program, IMM Leasing, a fost aprobată şi urmează să fie implementată după adoptarea normelor de aplicare. Ca urmare, Fondul naţional de garantare şi creditare a întreprinderilor mici şi mijlocii va propune într-o şedinţă de guvern ulterioară normele pentru aplicarea acestui program şi acesta va deveni operaţional”, a arătat Ionel Dancă.

Acesta a precizat că a fost adoptat şi un proiect de hotărâre de guvern privind atribuţiile comitetului interministerial de finanţări, garanţii şi asigurări al EXIMBANK, pentru derularea programului de creditare a companiilor mari.

IMM Leasing este un program de facilitare a accesului întreprinderilor mici și mijlocii la finanţare pentru achiziţia de echipamente şi utilaje, o finanţare non-bancară, complementară programului IMM Invest.

Principalele coordonate ale acestui program vizează un nivel al garanţiilor de până la 80% pentru creditele pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru creditele pentru achiziţia de alte echipamente şi utilaje.

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul auto-moto, în scădere cu 17% în semestrul I

Peste 1.200 de drumuri de interes local şi judeţean, propuse pentru modernizare

Peste 8.000 de vehicule înmatriculate în alte state, controlate de Poliția Rutieră

 

 

Adaugati comentariu