Advertisement

autoturisme de intervenție
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul auto-moto, în scădere cu 17% în semestrul I

Afacerile din comerţul auto-moto, în scădere cu 17% în semestrul I

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 38,3% în luna iunie 2020 faţă de luna anterioară, însă rezultatul din primul semestru indică o scădere de 17% comparativ cu perioada similară din 2019.

Potivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în perioada ianuarie – iunie 2020 comparativ cu intervalul similar de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 17%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-24%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-13,2%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,9%).

În primul semestru din acest an, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 71,9% ca serie brută, însă a scăzut cu 15,8% ca serie ajustată.

Reamintim că afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in primele cinci luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 19,4% ca serie bruta, pe fondul diminuării afacerilor cu 26,7% în comertul cu autovehicule şi cu 15,9% în comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule.

Afacerile din iunie 2020 comparativ cu mai 2020

Datele INS arată că afacerile din comerţul auto-moto, serie brută, au înregistrat în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, o creştere cu 38,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+59,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,1%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 31,5%.

Iunie 2020 comparativ cu iunie 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019, a înregistrat o scădere cu 6,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,3%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+123,8%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, a înregistrat o scădere cu 10,1% faţă de luna iunie 2019.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre o societate in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 1.200 de drumuri de interes local şi judeţean, propuse pentru modernizare

Peste 8.000 de vehicule înmatriculate în alte state, controlate de Poliția Rutieră

Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...