Familia Ford Transit – o gamă complexă de utilitare

Courier, Connect, Custom și binecunoscutul Transit. Patru modele distincte de utilitare pentru mărfuri, pe care Ford le-a gândit în mod specific pentru nevoile firmelor și companiilor care caută garanția oferită de reputatul nume Transit.
ford transit gama - floteauto 1

Gama de vehicule comerciale Ford este foarte vastă, așa încât, pentru a departaja cât mai logic publicul țintă, cei de la Ford au gândit două familii distincte. Pe de o parte este familia Transit, dedicată în principal transportului de mărfuri (deși unele variante pot fi configurate și pentru a transporta pasageri). De cealaltă parte avem familia Tourneo, cu modele dedicate transportului de persoane, în condiții de confort apropiate de autoturismele familiste mai emancipate ale producătorului.

ford transit gama - floteauto 0
Graficul cel mai elocvent pentru diferențierea între cele patru modele ale gamei de utilitare Transit

Astfel, cine caută o utilitară pentru transport de mărfuri și obiecte devine clar că se va îndrepta spre una dintre cele patru propuneri aparținând familiei Transit, fiecare propunere având un nume suplimentar specific, mulat pe nevoile pe care le poate satisface în materie de transport și flexibilitate.

Cele patru modele de utilitare din familia Transit sunt Courier, Connect, Custom și binecunoscutul Transit (care nu mai are nevoie de nicio denumire suplimentară). Împărțirea acestei familii a fost facută după același principiu de clasificare ca al autoturismelor Ford.

Ford Transit Courier

 

ford transit courier - floteautoTransit Courier este o utilitară de clasă mică, oferind un caracter practic și un spațiu la cote mult mai bune, totul într-un pachet restrâns, excelent pentru mobilitatea urbană. Lungimea de 4,16 metri face din Courier cea mai compactă utilitară din familia Transit. În traficul urban oferă avantaje incontestabile: capacitate de încărcare de 2,3 metri cubi, sarcină utilă de 660 kg sau lungime de încărcare pe podea de 1,62 metri.

Transit Courier se mai remarcă prin economia foarte bună de carburant pe care o oferă, datorită motorizărilor de mic litraj. În primul rând, e de menționat deja reputatul EcoBoost de 1,0 litri, cu un consum de numai 5,2 litri/100 km și emisii CO2 de 119 g/km. După care clienții vor aprecia cele două motoare diesel TDCI, cel de 1,5 litri și 75 CP, respectiv cel de 1,6 litri și 95 CP – acesta din urmă, grație sistemului auto start-stop, afișează un consum mediu de numai 3,7 litri/100 km și emisii CO2 de doar 97 g/km.

 

Ford Transit Connect

 

ford transit connect - floteautoTransit Connect este o utilitară de clasă compactă, care combină în mod ideal agilitatea în mediul urban cu valențele de cărăuș la drumuri mai lungi, șoferul beneficiind de condiții de siguranță și confort aproape ca într-un Focus. Laureat al ”Van of the Year 2014”, Transit Connect oferă două variante de ampatament și poate transporta obiecte lungi de până la 3,4 metri. Volumul maxim de încărcare e de 3,6 metri cubi, iar sarcina utilă ajunge până la 1.000 kg.

Transit Connect oferă multe alte facilități prin care caracterul practic este îmbunătățit. Este singura utilitară din clasa ei care permite încărcarea unui europalet prin ușa culisantă (la versiunea cu ampatament lung), iar scaunul din dreapta este foarte modulabil. Gama de motoare este amplă, iar opțional este disponibilă chiar și o transmisie automată. Consumul este de 4,0 litri/100 km, iar emisiile de CO2 de 105 g/km, în timp ce sistemele electronice de ultimă generație asigură un înalt nivel de siguranță.

 

Ford Transit Custom

 

ford transit custom - floteautoTransit Custom le este dedicat celor care au nevoie de o utilitară de categorie medie, cu un bun compromis între spațiul de încărcare și drumurile zilnice, în mediul urban și extraurban. Oferă până la 6 mc spațiu de încărcare, deci pot fi transportați trei euro-paleți, are cea mai mare distanță între arcele roților (1.390 mm) din categoria sa, iar intervalul pentru revizii se cifrează la 50.000 km sau 2 ani.

Pe lângă caracteristicile de ordin practic, Ford Transit Custom se evidențiază prin evoluțiile la capitolul comportament rutier și confort pentru șofer. Suspensia este cu 30% mai moale, iar rigiditatea cu 40% mai crescută, iar coeficientul aerodinamic de 0,37 contribuie la un consum foarte scăzut (174 g/km CO2, cea mai bună valoare din clasă). Transit Custom este prima utilitară Ford care beneficiază de sistemul multimedia Ford SYNC și de cele mai noi sisteme de asistență pentru șofer.

 

Ford Transit

 

ford transit - floteautoTransit-ul este ”regele” gamei, propunând cea mai variată gamă de customizare, de la ampatament la înălțimea benei și chiar la tipul de caroserie, fiind indicat în special pentru transportul mărfurilor de volum mare. Noul Transit poate fi configurat în 450 de variante, cel mai mare număr pentru o utilitară din categoria ei. Volumul de încărcare variază între 9,5 și 15,1 metri cubi, iar sarcina utilă este între 3,1 și 4,7 tone, în timp ce tracțiunea poate fi față, spate sau integrală.

Noul Transit se bazează pe serviciile propulsorului 2.2 Duratorq TDCI, compatibil Euro HDT 6 și oferit în trei variante de putere: 100 CP și 310 Nm, 125 CP și 350 Nm, 155 CP și 385 Nm. Cea mai economică variantă de motorizare afișează un consum mediu de 6,4 litri/100 km și emisii CO2 de 169 g/km, valori considerate cele mai bune din clasa lui Transit. De asemenea, noul Transit oferă cel mai bun cost de utilizare, iar fiabilitatea este asigurată de testele echivalente a 11 milioane km.

Adaugati comentariu