Din ianuarie 2015, 600.000 de firme vor beneficia de sistemul de contabilitate simplificată

Aproximativ 600.000 operatori economici vor beneficia de un sistem simplificat de contabilitate din ianuarie 2015, potrivit proiectului de modificare a Legii Contabilităţii.
ALD

Ministerul Finanţelor a lansat recent în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii, unul dintre motivele invocate fiind sistemul simplificat de contabilitate aplicabil din 2011, care nu îşi mai găseşte corespondent în cadrul contabil comunitar.

În această perioadă se regândeşte Legea contabilităţii. Contabilitatea în partidă simplă se extinde. Dacă până acum era pentru IMM-uri care aveau afaceri de maxim 35.000 de euro, sistemul se va extinde până la maxim 700.000 de euro. Sunt aproape 600.000 de operatori (60% din totalul operatorilor economici înregistraţi, n.r.) care vor beneficia de acest tip de abordare. Acest lucru se va introduce de la 1 ianuarie 2015″, a spus Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede abrogarea dispoziţiilor potrivit cărora, firmele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate.

Adaugati comentariu