Advertisement

ford driving skills for life - floteauto 1
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Ford investește 2,6 milioane de euro în programul ”Ford Driving Skills for Life”

Ford investește 2,6 milioane de euro în programul ”Ford Driving Skills for Life”

Ford investeşte 2,6 milioane de euro pentru a instrui alţi 5.000 de tineri şoferi din Europa în 2015, mărind investiţia în programul Ford Driving Skills for Life (DSFL) în regiune la 6,7 milioane de euro de la lansarea acestuia în 2013. Prin Ford DSFL au fost instruiti peste 500.000 de oameni la nivel global prin cursurile practice şi online, de la prima lansare a programului în Statele Unite, acum 11 ani.

ford driving skills for life - floteauto 1Ford Motor Company anunţă astăzi că va investi 2,6 milioane de euro în 2015 la nivel european în programul de conducere preventivă Ford Driving Skills For Life, pentru a oferi instruire gratuită pentru 5.000 de tineri soferi cu vârsta cuprinsa între 18 şi 24 de ani. Din anul 2013 şi până în prezent, Ford Europa a alocat un total de 6,7 milloane de euro în programul Ford Driving Skills for Life (DSFL). În acest an, Ford va oferi instruire gratuită pentru prima dată în Danemarca, Olanda şi Turcia şi va continua programele de instruire în Belgia, Franţa, Germania, Italia, România, Rusia, Spania şi Marea Britanie.

ford driving skills for life - floteauto 4Ford a primit feedback pozitiv de la cei peste 6.100 de tineri cu vârste între 18 şi 24 de ani din Europa care au beneficiat deja de programul Ford DSFL. Accidentele de maşină sunt principala cauză de deces pentru europenii din această categorie de vârstă*. Cursurile practice Ford sunt gratuite şi acoperă anumite sesiuni prin care soferii pot recunoaşte pericolele la care se expun în  trafic, şi învaţă totodată despre manevrarea autovehiculului şi despre managementul vitezei şi spaţiului. Programul scoate în evidenţă şi riscurile la care soferii se expun atunci cand scriu mesaje sau fac selfie-uri la volan, precum şi pericolele condusului sub influenţa alcoolului.

”Foarte mulţi tineri mor în accidente de maşină cauzate de lipsa de experienţă la volan şi decizii  luate greşit” a declarat Jim Graham, Manager, Ford DSFL. “Prin această nouă investiţie de 2,6 milioane de euro în instruirea tinerilor şoferi in 2015, putem asigura altor 5.000 de tineri aptitudinile şi cunoştinţele care le-ar putea salva viaţa.”

ford driving skills for life - floteauto 3Ford a fost primul producător auto care a introdus un program de instruire practică avansat, complet şi gratuit pentru şoferii începători. În cei 11 ani de când a fost lansat în Statele Unite, Ford DSFL a oferit instruire unui număr de peste jumătate de milion de oameni la nivel global. Pentru DSFL, Ford s-a asociat cu principalele organizaţii în domeniul siguranţei rutiere incluzând Association Prévention Routière din Franţa, Deutscher Verkehrssicherheitsrat din Germania,  ACI din Italia, Road Safety Russia din Rusia, Dirección General de Tràfico din Spania şi Royal Society for the Prevention of Accidents şi AA Driving School din Marea Britanie.

ford driving skills for life - floteauto 5Anul trecut, Ford a introdus programul de instruire pentru a sublinia în mod deosebit pericolele realizării de selfie-uri la volan şi ale altor activităţi ce tin de social media şi a folosit un costum special denumit ”Drink Driving Suit”, care simulează starea de ebrietate şi modul în care aceasta afectează capacitatea de a conduce. Costumul constă în folosirea unor ochelari cu câmp vizual îngust, manşoane pentru urechi, greutăţi la încheieturi şi glezne şi apărători la coate, gât şi genunchi. ”Drink Driving Suit”  arată că şi cele mai simple activitati–cum ar fi mersul în linie dreaptă – sunt mult mai greu de efectuat şi demonstrează cum o activitate mai complexă cum este condusul maşinii devine mult mai dificilă sub influenţa alcoolului.

În 2014, Ford a publicat şi rezultatele a două studii care au arătat că mai mult de unu din patru tineri a făcut un selfie în timp ce conducea ** şi că majoritatea şoferilor tineri din Europa declară că au condus sub influenţa alcoolului sau şi-au văzut prietenii bând şi conducând maşina. ***

ford driving skills for life - floteauto 2Aproape toţi cei care au participat la cele 133 de sesiuni de instruire Ford DSFL în 27 de locaţii din opt ţări au declarat ulterior că se simt mai încrezători în urma instruirii şi că ar recomanda programul unui prieten. “Şoferii începători au încă foarte multe de învăţat despre siguranţa la volan, aşa că le recomandăm cu tărie tinerilor şoferi să profite de programul de instruire Ford DSFL” a spus Graham. “Este amuzant, gratuit, informativ şi, pentru că reevaluăm constant ceea ce predăm, este întotdeauna relevant.”

Mai multe detalii despre programul Ford DSFL din Romania, inclusiv datele şi locaţiile instruirii, plus modalitatea de înscriere în academia online de instruire Ford DSFL vor fi disponibile în curând pe www.drivingskillsforlife.ro

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...

Bosch Engineering
Siguranţă rutierăTransporturi

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...