E-Transit Custom
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Ford E-Transit Custom. Electro-mobilitate pentru micii întreprinzători

Ford E-Transit Custom. Electro-mobilitate pentru micii întreprinzători

Ford Pro a prezentat E-Transit Custom, versiunea complet electrică a celei mai vândute furgonete din Europa.

Se spune că toamna se numără bobocii. Sintagma este valabilă și în segmentul vehiculelor comerciale în 2022, sezonul anunțându-se extrem de bogat în noutăți. Startul l-a dat Ford Pro, noul E-Transit Custom, versiunea complet electrică a celui mai vândut van din Europa. Un model proiectat de la zero pentru a oferi noi niveluri de productivitate clienților din segmentul de furgonete de o tonă.

Pe baza unor studii efectuate alături de întreprinderile mici și mijlocii, Ford asigură clienților E-Transit Custom experiențe bazate pe conectivitate în cloud și tehnologii digitale – care pot evolua toate prin actualizările software Ford Power-Up, pe parcursul vieții vehiculului. „Ford Pro și E-Transit Custom redefinesc ceea ce poate face un vehicul comercial – conducând companiile într-o nouă era digitală. Clienții noștri au făcut din Transit Custom cel mai popular vehicul comercial din Europa și i-am ascultat de peste 50 de ani. Noul E-Transit Custom a fost proiectat și construit pentru a satisface nevoile lor – un Transit pentru noua eră, dar unul care poate să se înhame la muncă grea atunci când este nevoie,” a declarat Jim Farley, președinte și CEO, Ford Motor Company.

E-Transit Custom

Tehnologia de ultimă generație a bateriei permite o autonomie de 380 km și o putere de încărcare ridicată de 125 kW. E-Transit Custom va oferi performanțe remarcabile pentru o gamă largă de nevoi ale clienților – toate susținute de soluțiile complete Ford Pro pentru a gestiona și optimiza încărcarea.

Pentru a maximiza productivitatea în timpul zilei de lucru, E-Transit Custom oferă noi soluții digitale pentru livrări multi-drop și acces facil la cabină și la compartimentul de încărcare. Cabina este, de asemenea, un centru de afaceri, cu conectivitate 5G și un spațiu de lucru flexibil, care include funcții inteligente precum un volan care se pliază pentru a deveni un suport ergonomic pentru laptopuri și tablete.

Inovația digitală este combinată cu capacitatea de încărcare fără compromisuri. E-Transit Custom poate livra o sarcină utilă de până la 1.100 kg, are o podea joasă cu acces facil și o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg. Suspensia spate independentă și puterea motorului, etalon în segment, ajută la furnizarea unui nou nivel de experiență de conducere pentru clienți.

E-Transit Custom are un sistem de propulsie electric cu caracteristici fără compromis

Noul sistem de propulsie electric de la E-Transit Custom a fost conceput pentru a ajuta întreprinderile mici și comercianții independenți – care anterior se bazau pe sistemele de propulsie diesel pentru a-și susține nevoile de afaceri – să treacă la electro-mobilitate. Pachetul de baterii de 400 de volți și 74 kWh utilizabili de la E-Transit Custom folosește celule avansate de 82 Ah regăsite și la Ford F-150 Lightning, pentru a oferi o densitate de energie cu 12% mai mare decât la E‑Transit. Bateria permite o autonomie de până la 380 km – de peste patru ori mai mult decât kilometrajul mediu zilnic din segment, conform datelor clienților Ford Pro. Montarea direct pe structură a bateriei îmbunătățește durabilitatea și reduce greutatea pentru o autonomie optimă.

E-Transit Custom

Clienții pot alege două versiuni de putere pentru motor, de 100 kW sau 160 kW (135 CP sau 217 CP), ambele versiuni oferind un cuplu de top de 415 Nm. Motorul electric este montat direct pe podeaua din spate a vehiculului, eliminând necesitatea unui subcadru dedicat și este rotit la 90 de grade pentru a maximiza spațiul de încărcare și a reduce greutatea și complexitatea. Sistemul de propulsie electric puternic oferă o capacitate de remorcare de până la 2.000 kg. Opțional, poate fi montat un cârlig de tractare retractabil pentru mai mult confort.
Proprietarii de E-Transit Custom vor beneficia de caracteristicile personalizate ale Ford Pro E-Telematics – gratuite pentru un an – care folosesc date live pentru a ajuta operatorii să monitorizeze locația, eficiența și starea de sănătate a vehiculelor lor pentru o productivitate maximă. Software-ul acceptă, de asemenea, soluții de încărcare a bateriilor optimizate, cu informații specifice pentru un EV, cum ar fi opțiunile de încărcare, starea de încărcare și autonomia rămasă, cu praguri de alertă personalizabile. Proprietarii pot programa, de asemenea, ca bateria și cabina lui E-Transit Custom să fie încălzite sau răcite înainte de a lucra cu Precondiționare programată pentru a economisi energie pentru o autonomie optimă.

E-Transit Custom este primul vehicul electric care folosește tehnologia pompei de căldură cu injectare de vapori pentru a încălzi și răci cabina, echipare standard pentru toate vehiculele. Acest nou sistem este conceput pentru a oferi o eficiență energetică îmbunătățită pentru o autonomie optimă de rulare. De asemenea, modelul dispune de un sistem de frânare eficient din punct de vedere energetic, cu capacitatea de acționare cu o singură pedală (One Pedal). Sistemul combină frânarea prin frecare cu frânarea regenerativă care recuperează energie în timpul decelerației pentru a încărca bateria pentru o autonomie ridicată.

Soluții de încărcare Ford Pro pentru gestionare facilă a procesului

Gestionarea energiei este un element cheie pentru companii – cu atât mai mult pentru operațiunile mai mici care ar putea să nu aibă acces la manageri de flote cu normă întreagă sau la depozite pentru încărcare peste noapte. Clienții care parchează acasă vor beneficia de consultanță de la experți Ford Pro, instalare și întreținere simplă a stației de încărcare, integrare cu vehiculele Ford și software-ul intuitiv pentru a facilita planificarea și plata încărcării.

Încărcătorul de bord trifazat AC de 11 kW de la E-Transit Custom este capabil să reîncarce complet bateria în 7,8 ore, astfel încât clienții vor putea reîncărca complet bateria peste noapte. Aceștia pot urmări oricând starea de încărcare folosind aplicația pentru smartphone FordPass Pro.

E-Transit Custom suportă și încărcarea rapidă DC de până la 125 kW pentru o reîncărcare de la 15% la 80% în doar 41 de minute. Un nou profil de încărcare permite reîncărcări rapide la nevoie – în testele de laborator, sistemul a furnizat 38 km de autonomie în doar 5 minute folosind o stație de 125 kW. Clienții Ford Pro pot accesa rețeaua de încărcare Blue Oval – cea mai mare din Europa, cu peste 300.000 de stații. Fiecare E‑Transit Custom este vândut cu un abonament gratuit de 12 luni pentru a accesa încărcarea publică prin intermediul rețelei de încărcare Blue Oval.

Peste 30 de module separate sunt capabile să primească actualizări de la distanță Ford Power-Up. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea performanței vehiculului, la creșterea confortului, la actualizarea funcțiilor existente și la adăugarea de funcții și capacități complet noi. Cele mai multe actualizări sunt finalizate în mai puțin de două minute și pot fi programate pentru a evita întreruperea funcționării. O garanție de opt ani și 160.000 km acoperă toate componentele de înaltă tensiune, oferind liniște pentru cumpărători și valori reziduale optime pentru clienții de leasing și cei care renunță la flotă înainte de opt ani de proprietate.

Cabină-birou

Întreprinderile mici folosesc cabinele autoutilitarelor ca birouri și cantine în fiecare zi. De aceea, laboratorul D-Ford orientat pe interacțiunea dintre șofer și mașină a cerut părerea a sute de clienți pentru a obține informații de la modul în care ei folosesc mașina în activitatea zilnică înainte de a concepe versiunea finală.

Rezultatul? Un nou volan care se poate înclina face parte din pachetul de opțiuni Mobile Office și este capabil să devină un suport ergonomic pentru tablete și laptopuri, precum și o masă cu suprafață plană pentru a face scrisul și pauzele de prânz mai confortabile. Pachetul include, de asemenea, iluminare LED reglabilă pentru a ilumina zona înclinată a volanului, o lumină suplimentară în plafon și locuri pentru depozitare între scaune pentru documente și dispozitive.

E-Transit Custom

În plus, Delivery Assist ajută la eficientizarea fiecărei livrări automatizând o parte din proces pentru a ajuta la economisirea timpului și la îmbunătățirea securității. Când este activat, E-Transit Custom va aprinde automat luminile de avarie, va închide toate geamurile deschise și va încuia ușa odată ce șoferul părăsește duba. La întoarcere, șoferul poate intra și porni vehiculul fără cheie. Luminile de avarie se vor stinge și geamurile vor reveni la poziția anterioară.

Cheia digitală este concepută pentru a simplifica gestionarea complexă a cheilor și funcționează la fel ca o cartelă de acces la camera de hotel. Iar ProPower Onboard este disponibil pentru a livra până la 2,3 kW prin prizele din cabină și din zona de încărcare pentru unelte electrice, lumini și dispozitive care utilizează bateria de înaltă tensiune a vehiculului în timpul conducerii sau la locul de muncă.

Pentru a oferi clienților o siguranță suplimentară că vehiculul lor și conținutul acestuia sunt securizate, sistemele de securitate pot fi conectate la caracteristica SecuriAlert din FordPass Pro. Aceasta oferă o notificare dacă detectează pe cineva care încearcă să acceseze vehiculul și, de asemenea, permite utilizatorului să blocheze sau să deblocheze ușile de la distanță. Mai multe detalii despre funcțiile avansate de securitate digitală vor fi distribuite mai aproape de lansare.

O nouă platformă și facilități suplimentare

Podeaua de încărcare a vehiculului este mai joasă față de modelul actual, pentru a facilita încărcarea materialelor și accesul în cabină, iar înălțimea totală a E-Transit Custom este acum sub doi metri pentru a facilita accesul în zonele cu înălțime restricționată. Deschiderea largă a ușii laterale permite cel mai bun acces din segment, ceea ce facilitează încărcarea, iar o nouă treaptă de acces face și mai ușoară urcarea în compartimentul de încărcare.

Ca autoutilitară, E-Transit Custom oferă volume de încărcare de la 5,8 la 9,0 m3 , cu o sarcină utilă de până la 1.100 kg și o lungime maximă de încărcare de 3.450 mm. Sunt disponibile și modele de caroserie cu cabină dublă (DCIV) și kombi, toate cu ampatament scurt sau lung și acoperiș jos sau înalt. Proprietarii care doresc să transporte până la cinci ocupanți, precum și articole mai lungi, cum ar fi țevi, scânduri sau caiace, pot comanda noul perete etanș în formă de L, cu un al doilea rând cu două locuri, precum și o zonă de încărcare pe toată lungimea cu perete compozit.

Ford

La fel ca la fratele mai mare E-Transit, toate autoutilitarele E-Transit Custom sunt echipate cu suspensie spate independentă, pentru a permite o podea joasă și pentru a îmbunătăți precizia direcției, manevrabilitatea și tracțiunea. Roțile din față și pasajele amortizoarelor au fost, de asemenea, deplasate spre înainte, rezultând un acces mult mai bun în cabină, un spațiu îmbunătățit pentru picioare și suporturi generoase la picioare pentru ocupanții din față, precum și partea frontală mai scurtă, care facilitează manevrele de parcare.

Suita standard de sisteme de asistență oferită de E-Transit Custom poate reduce timpul de nefuncționare, costurile de reparație și primele de asigurare prin reducerea probabilității și atenuarea severității coliziunilor. Tehnologiile includ Pre-Collision Assist, 7 Lane-Keeping System, 7 Driver Alert, 7 Cruise Control cu limitator de viteză reglabil, 7 Traffic Sign Recognition, 7 Intelligent Speed Assist, 7 Wrong Way Alert, 7 senzori de parcare față și spate 7 și Cameră la 360 de grade. 7

Interior high-tech pentru E-Transit Custom

E-Transit Custom oferă o cabină mai spațioasă și spațiu de stocare sigur comparat cu modelul actual. Schimbătorul de viteze montat pe consolă, frâna de mână electronică și volanul rabatabil facilitează accesul transversal în cabină, util la parcarea în spații înguste în condiții de trafic intens. Ford introduce, de asemenea, un airbag montat pe plafon, primul în segment, care permite un spațiu de stocare suplimentar, suficient de mare pentru a ține un laptop sau o agendă A4, precum și creșterea flexibilității pentru montarea panourilor și dispozitivelor care pot fi acum montate mai aproape de șofer folosind standardul AMPS din industrie.

Ford

Fiecare E-Transit Custom este echipat standard cu un ecran tactil de 13 inchi, orientat spre șofer pentru ușurință în utilizare, oferit cu sistemul multimedia avansat SYNC 4 10, complet conectat mulțumită unui nou modem 5G pentru conectivitate super-rapidă.
Nu lipsesc materialele cu texturi care evită captarea murdăriei și a apei, iar sistemul de încălzire și ventilație are o nouă opțiune – Driver Focus Mode, care utilizează senzori pentru a direcționa fluxul de aer numai către locurile ocupate.

Creșterea timpului de funcționare și reducerea costului de proprietate

Ford Pro anticipează că E-Transit Custom va oferi costuri de operare mai mici în comparație cu un vehicul diesel echivalent. Pentru E-Transit, reducerea costului de proprietate poate ajunge până la 40%. Pe lângă costuri mai mici, clienții vor beneficia de un timp de funcționare maximizat prin sistemul online FordLiive. Proprietarii E-Transit Custom pot accesa beneficiile acestuia activând modemul încorporat și înscriindu-se într-un pachet Ford Pro Software.

Ford

Proiecțiile arată că FordLiive poate reduce timpul de nefuncționare cu până la 60% , iar sistemul a permis deja 145.000 de zile de disponibilitate suplimentară a vehiculelor în acest an, în valoare de aproximativ 73 de milioane de euro pentru clienți.

E-Transit Custom va fi construit de Ford Otosan în Kocaeli, Turcia, producția urmând să înceapă în toamna anului 2023. Conform oficialilor Ford, E-Transit Custom este unul dintre cele patru vehicule comerciale electrice Ford Pro noi care vor veni în Europa până în 2024. Având în vedere declarațiile anterioare ale acestora, este de așteptat ca următoarele două vehicule comerciale electrice să fie E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, modele care vor fi asamblate la uzina Ford Otosan din Craiova alături de Ford Puma Electric și de varaiantele termice ale celor trei modele.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Bucureștiul a obţinut 11,5 mil. euro pentru prima etapă a proiectului de semaforizare inteligentă

Se reia licitația pentru proiectarea Autostrăzii Brașov – Bacău

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Jumper
Vehicule comerciale uşoare

Citroën a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a modelului Jumper

Citroën sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a modelului Jumper, succesorul celebrelor TUB...

FORD PRO
Vehicule comerciale uşoare

FORD PRO. Un nou pas spre electrificare

Ford Pro completează electrificarea familiei sale de înaltă productivitate Transit în Europa...

Renault Master E-Tech
Vehicule comerciale uşoare

RENAULT MASTER E-Tech. O nouă referință în segment

Cu o autonomie care poate atinge 460 km WLTP, Renault Master E-Tech...

Opel Movano
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

OPEL MOVANO. Electric, inovativ, eficient

Noua generație a lui Movano păstrează atributele deja cunoscute și vine, în...