Bucureștiul a obţinut 11,5 mil. euro pentru prima etapă a proiectului de semaforizare inteligentă
semaforizare inteligentă

Primăria Capitalei a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 11,5 milioane euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru implementarea primei etape a proiectului ce vizează modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București, în parteneriat cu primăriile de sector, a anunțat edilul-general Nicușor Dan.

Astfel, în prima etapă vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 artere care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

Potrivit lui Nicușor Dan, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București va fi făcută în patru etape distincte.

Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

La rîndul lor, etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

”Am făcut deja un prim pas pentru realizarea investiției, fiind în acest moment în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru achiziția Studiului de Fezabilitate privind modernizarea și extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). De asemenea, tot în parteneriat cu primăriile de sector, am depus în luna octombrie cerere de finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru implementarea celorlalte etape”, a precizat priomarul general al Capitalei.

Acesta a mai adăugat că din suma obținută prin PNRR, primăriile de sector vor achiziționa 220 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice/hibrid.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Lansarea programului Rabla Local, amânată pentru a treia oară

Pasajul Domneşti va fi deschis circulației rutiere în 15 noiembrie. A început testarea suprastructurii

 

 

Adaugati comentariu