Forajele pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cu tunelurile pentru urși, aproape gata
forajele

Forajele pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, secţiunile E şi D, se apropie de finalizare, constructorii având la dispoziţie 1,83 miliarde de lei (fără TVA), fonduri din PNRR, pentru realizarea acestei secţiuni, a arătat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva (secţiunile E şi D) se apropie de finalizare! Deşi termenul contractual pentru execuţia forajelor geotehnice este de 4 luni, acestea vor fi finalizate în mai puţin de 2 luni. Forajele pentru acest lot, pe care se vor construi cele două tuneluri deja faimoase (tunelurile pentru urşi), au început în data de 5 martie 2023 şi au ajuns deja la 95%. Pe cei aproximativ 10 km ai acestui lot toate cele 109 foraje necesare se vor finaliza săptămâna viitoare.”, a scris Grindeanu.

Contractul pentru construcţia lotului 2 (secţiunile E şi D) al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost semnat anul trecut, în luna octombrie, cu Asocierea de constructori din România și din Bosnia-Herțegovina Spedition UMB – Tehnostrade SA&PE Construct – Euro-Asfalt, termenul de finalizare fiind de 45 de luni.

Perioada de proiectare, în care trebuie executate inclusiv geoforaje, are alocate 11 luni, iar faza de execuţie 34 de luni. Asocierea de constructori are la dispoziţie 1,83 miliarde de lei (fără TVA), fonduri din PNRR, pentru construcţia acestei secţiuni.

”Cele mai complicate lucrări pe acest lot vor fi cele pentru construcţia tunelurilor din zona Margina – Holdea (cu o lungime totală de 2,13 km). După finalizarea acestui lot, se va putea circula pe A1 (parte a coridorului 4 pan-european) – de la Sibiu la Nădlac – fără întreruperi, doar în regim de autostradă”, a conchis ministrul.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru Autostrada Timişoara – Moraviţa va fi lansată la toamnă

Școala Profesională Duală: Continental începe pregătirile pentru următorul an școlar

 

 

Adaugati comentariu