Elaborare Studiului de Fezabilitate pentru Varianta ocolitoare Sibiu Sud va fi finanțată cu bani europeni din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
”Direcția Generală Organism Intermediar Transport din cadrul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, au semnat contractul de finanțare cu titlul „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, a anunțat CNAIR.
Prin proiect vor fi realizate documentațiile tehnico-economice aferente construirii Variantei Ocolitoare Sibiu Sud, care reprezintă o soluție pentru decongestionarea traficul din municipiul Sibiu și asigurarea unei deplasări fluente între localitățile din vecinătatea acestuia.
Traseul șoselei de cenntură are lungimea de 21,39 km de drum nou cu patru benzi de circulație și va fi amplasat pe teritoriul a 7 localități: Șelimbăr, Cisnădie, Sibiu, Rășinari, Poplaca, Cristian și Șura Mică.
Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare este de 4.258.266,40 lei din care cofinanțarea din Fondul de Coeziune este de 3.047.726 lei și 537.834 lei reprezintă contribuția de la bugetul Beneficiarului, diferența până la valoarea totala a proiectului reprezentând cheltuieli neeligibile POIM 2014-2020, inclusiv TVA.
Proiectul îndeplinește obiectivele specifice ale Axei prioritare – Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metroului, Obiectiv Specific OS 1.1 Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T centrală.
CITEȘTE ȘI:
Guvernul a aprobat mecanisme simplificate pentru contractele de achiziţie publică
Continental Anvelope Timișoara: 25 de ani și 300 de milioane de anvelope
Comentați?