Advertisement
Aeroportul Ghimbav
Home Infrastructură Se conturează traseul drumului de legătură dintre Varianta Brașov, Aeroportul Ghimbav și viitoarea Autostradă Brașov – Sibiu

Se conturează traseul drumului de legătură dintre Varianta Brașov, Aeroportul Ghimbav și viitoarea Autostradă Brașov – Sibiu

Comisia Tehnico-Economică din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a avizat proiectul de prefezabilitate al drumului de legătură dintre Varianta Brașov, Aeroportul Ghimbav și viitoarea Autostradă Brașov – Sibiu, în zona Codlea, și a recomandat și o variantă de traseu, dintre cele patru propuse de proiectant.

După această etapă va urma elaborarea proiectului de fezabilitate care va stabili traseul final, deci și culoarul de exproprieri. Tot atunci se vor realiza investigațiile geotehnice în teren care vor sta la baza proiectului tehnic.

”Fazele preliminare ale acestui proiect de investiții se desfășoară în ritm accelerat astfel încât în prima parte a anului viitor să putem scoate la licitație proiectarea și execuția noului drum. Realizarea drumului de legătură este extrem de importantă pentru sistematizarea traficului județul Brașov și crearea unor noi căi de comunicație între structurile de transport existente și viitoarele investiții din domeniul infrastructurii rutiere și feroviare”, spun reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În luna mai 2023, DRDP Brașov a semnat, cu Asocierea Eco Geodrum – Proiectare Integrată Terra, contractul pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate pentru construirea realizarea drumului de legătură.

Finanțarea și implementarea proiectului privind realizarea drumului de legătură dintre Varianta Brașov, Aeroportul Ghimbav și viitoarea Autostradă Brașov – Sibiu este asigurate de CNAIR.

 

 

CITEȘTE ȘI:

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Piața asigurărilor Casco a crescut cu 18%, la 1,6 mld. lei. Topul asigurătorilor

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...