Fonduri pentru fluidizarea traficului în Capitală

Toate obiectivele de infrastructură pentru fluidizarea traficului în Capitală sunt finanţate din fonduri europene provenite din POIM 2014-2020.
vehicule ”verzi”

Pentru fluidizarea traficului în municipiul Bucureşti, Compania Naţională de Administrare Rutieră (CNAIR) a demarat o serie de proiecte care au avut surse de finanţare diferite. În prezent toate aceste obiective sunt finanţate din cadrul actualului exerciţiu financiar (Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020) ca urmare a deciziei Ministerului Transporturilor, principalul ordonator de credite.

Din bugetul alocat anul acesta Ministerului Transporturilor, vor fi finanţate inclusiv următoarele obiective :

  • Pasajul Domneşti
  • Nodul rutier Centura Bucureşti – DN 4 (Olteniţa)
  • Nodul rutier CB – DJ 401 (Berceni)
  • Pasajul Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A
  • Modernizarea Centurii Bucureşti existente ( ărgire la 4 benzi de circulaţie) pe sectoarele A1 – DN 7 şi DN 2 – A2

De asemenea, potrivit CNAIR, se află în faza de evaluare a ofertelor obiectivul proiectării şi execuţiei Autostrăzii de Centură Bucureşti. Autostrada de Centura este un proiect nou, diferit de actuala centură, şi va asigura legătura mai eficientă între A1 (Bucureşti – Piteşti) şi A2 (Bucureşti – Constanţa) pe relaţia Constanţa – Nădlac (coridorul IV Pan – European).

Reamintim că directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, a anunţat că Ordinul de începere pentru construcţia pasajului Domneşti va fi dat în prima săptămână din luna ianuarie 2018.

Pe 31 mai 2017, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, declanşarea procedurilor de expropriere pentru construcţia pasajului suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti – Domneşti şi fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de realizare a acestei lucrări, în sumă de 23 de milioane de lei.

Executivul menţiona că pasajul suprateran pe Centura Bucureşti – Domneşti va fi situat în zona de sud a Capitalei şi a localităţilor Domneşti, Clinceni şi Bragadiru din judeţul Ilfov şi va fluidiza traficul la intersecţia centurii rutiere şi feroviare a Bucureştiului cu strada Prelungirea Ghencea şi DJ 602.

Pe 10 mai, CNAIR a semnat cu Asocierea Straco – Grup – Comnord – Specialist Consulting contractul pentru construcţia pasajului Domneşti, în sumă de 91,552 milioane lei, fără TVA, termenul de finalizare fiind 2019.

Proiectarea şi execuţia pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti va dura trei luni, iar construcţia propriu-zisă a acestuia va fi de 24 de luni. Garanţia de bună execuţie a acestui pasaj va fi de 24 de luni.

 

 

Adaugati comentariu