Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii rurale

Solicitanţii de fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală pot depune proiecte, începând de astăzi, pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, agricole sau forestiere, sumele disponibile pentru anul 2016 depăşind 453 milioane de euro.Lărgirea Centurii București

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunţat că miercuri, 25 mai, se deschide sesiunea de primire de proiecte pentru submăsurile 4.3.A – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Infrastructura de acces agricolă, 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Pentru toate aceste submăsuri, sesiunea anuală continuă de primire a proiectelor este deschisă în intervalul 25 mai 2016, ora 9,00 – 31 octombrie 2016, ora 16,00, iar modalitatea de depunere a proiectelor este cea online pe pagina oficială a Agenţiei www.afir.info pentru toate cele trei submăsuri.

Dezvoltarea rurală se realizează atât prin investiţiile beneficiarilor privaţi, cât şi prin cele ale celor publici. Cele două categorii de solicitanţi se completează şi se sprijină reciproc. Dacă până acum am deschis o parte din sesiunile pentru beneficiari privaţi, acum completăm investiţiile ce se pot finanţa în acest an în spaţiul rural cu cele care sunt accesibile beneficiarilor publici. Sunt trei submăsuri foarte aşteptate, ţinând cont de faptul că, atât pentru PNDR 2007-2013, cât şi pentru sesiunea din 2015, nevoia de investiţie pentru infrastructura din mediul rural a depăşit alocările”, a explicat Eugen Popescu, directorul general AFIR.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat pe site-ul Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.

 

 

Adaugati comentariu